partizan_ribnica

Srbiji devet predstavnika u evropskim takmičenjima 2013

 

Srbiju će u sledećoj sezoni Evropskih odbojkaških takmičenja predstavljati četiri kluba u muškoj i pet u ženskoj konkurenciji, prema danas objavljenoj rang listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV).

U ženskoj konkurenciji naša zemlja zauzima šesto mesto na rang listi pa će prema tome imati dva predstavnika u Ligi šampiona i Kupu CEV i jednog u Kupu izazivača. U konkurenciji muškaraca Srbija je na 12. mestu pa će imati jednog učesnika u Ligi šampiona i Kupu CEV i dva predstavnika u Kupu izazivača.

Povezana vest:  Za Evropske kupove 2024. prijavljeno 9 ekipa iz Srbije  

Na rang listi odbojkaških sila u muškoj konkurenciji prva je Italija sa 503,6 bodova a srbija na 12 mestu ima 199. Italijani će naredne godine imati tri tima u najjačem evropskom takmičenju dok će po dva kluba predstavljati Grčku, Rusiju, Poljsku, Belgiju, Tursku i Francusku.

U konkurenciji žena najbolje plasirana zemlja je Rusije sa 409 bodova a za njom slede Italija i Turska. Srbija je sa 253. boda na šestom mestu i imaće dve ekipe u ligi šampiona koliko će predstavljati i Italiju, Tursku, Francusku i Poljsku dok će Ruskinje imati tri tima.

Povezana vest:  Srbija za finale protiv Turske