uefa_champions_league

LIGA ŠAMPIONA

Real Madrid i Bajern žele da osiguraju osminu finala

 

Fudbaleri madridskog Reala pokušaće sutra u Lionu da nastave seriju pobeda i da već nakon četvrtog kola takmičenja po grupama obezbede plasman u osminu finala Lige šampiona.  Real je trenutno prvi u španskom prvenstvu i zabeležio je osam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima. U prošlom kolu u Madridu, „kraljevski“ klub bio je ubedljiv protiv Liona i slavio sa 4:0.

U drugoj utakmici D grupe Ajaks će u Amsterdamu dočekati zagrebački Dinamo, a eventualnom pobedom „kopljanici“ bi napravili veliki korak ka plasmanu u sledeću fazu takmičenja.

Plasman u osminu finala LŠ mogao bi u A grupi da osigura i Bajern, ako pobedi ekipu Napolija, a Mančester Siti u drugom meču ne savlada Viljareal.

Povezana vest:  Inijesta: Nije Barselona samo Mesi

-Napoli je dobar i jak klub, veoma je teško igrati protiv njih. Mnogo trče i izuzetno su borbeni. Koriste sistem igre koji nije tako čest u Bundesligi. Nadam se da ćemo biti mnogo bolji nego u prošloj utakmici – izjavio je najbolji strelac Bavaraca Mario Gomez.

Trener Bajerna Jup Hajnkes imaće na raspolaganju Bastijana Švajnštajgera i Danijela van Bujtena koji su se oporavili od povreda. Mančester Siti će na gostovanju Viljarealu juriti pobedu koja bi mogla da mu donese skok na drugo mesto u grupi i korak ka osmini finala.

Povezana vest:  SP ZA KLUBOVE, Mazembe u finalu svetskog klupskog prvenstva

Siti se nalazi u odličnoj formi, vodi u Premijer ligi i postigao je 24 gola u poslednjih šest utakmica.

-Puni smo samopouzdanja i zanima nas samo pobeda u Španiji. Ako osvojimo sva tri boda, potpuno će se promeniti situacija na tabeli. Imaće i Viljareal veliki motiv, juriće prvu pobedu u grupi i svakako će videti svoju šansu – rekao je desni bek Sitija Mika Ričards.

Inter igra očajno u italijanskom prvenstvu i nalazi se na 17. mestu na tabeli, a u LŠ ga očekuje duel protiv Lila u Milanu. Dejan Stanković trebalo bi da bude u startnoj postavi Intera.

Povezana vest:  FSS podneo krivičnu prijavu protiv Pejovića

U drugoj utakmici B grupe CSKA će u Moskvi, predvođen Zoranom Tošićem, protiv Trabzona tražiti pobedu i šansu da, u slučaju Interovog kiksa, dođe do prvog mesta na tabeli. Priliku da širom otvori vrata osmine finala imaće Benfika, koja će na svom terenu dočekati Bazel u C grupi, dok je Mančester Junajted veliki favorit u duelu sa gostujućim Ocelulom iz Rumunije.

U timu Junajteda neće biti kapitena Nemanje Vidića koji je u prošlom meču sa Ocelulom zaradio crveni karton.