zoran_terzic_kzn_m_1

SVETSKI KUP

Terzić zadovoljan rezultatom

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da je zadovoljan rezultatom protiv Brazila i pored poraza njegove reprezentacije. Srbija je izgubila od olimpijskog šampiona Brazila sa 3:2 u setovima iako je vodila sa 2:0 u petom kolu Svetskog kupa i osvojila jedan bod.

-Moramo da budemo zadovoljni rezultatom. Odigrali smo utakmicu sa ogromnom motivacijom i željom i zaista je bilo primetno na terenu da u većem delu nismo dali Brazilu da osvaja lake poene. Izuzetno dobro smo igrali odbranu, imali smo drastično bolju realizaciju kontri – rekao je Terzić.

Povezana vest:  Srbija u drugoj fazi SP može da igra u Milanu, Bolonji, Sofiji ili Varni !

On je ocenio da je Brazil zasluženo pobedio jer je u ovom trenutku jači od Srbije i više nego što to rezultat pokazuje.

-Ne mogu da ocenim da li je u nastavku utakmice došlo do pada u igri ili je Brazil zaigrao bolje, ali definitivno su zasluženo dobili utakmicu. U ovom momentu su jači od nas, čak i više nego što rezultat to pokazuje – kazao je Terzić.

Povezana vest:  Brazilac Mota selektor odbojkašica Turske

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije Ana Bjelica sa 19 poena rekla je u meču presudila sreća, a ne znanje.

-Mislim da smo imali šansu da ih dobijemo. Kada se lomilo pravili smo par grešaka i to nam se obilo o glavu. Peti set je bio jako težak i presudila je sreća, a ne znanje. Malo je falilo i nadam se da će nam se to vratiti i da ćemo završiti sa svim pobedama – rekla je Bjelica koja najmlađa u srpskom timu.

Povezana vest:  JUNIORKE – XXII EP 2010, Prva pobeda Slovenije na prvenstvima Evrope

Srbija će u 6. kolu igrati u petak od 11.20 protiv Japana.