srbija_italija_sk_japan

SVETSKI KUP

Srbija izgubila od Italije

 

Srbija – Italija 0:3

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je novi poraz na Svetskom kupu u Japanu pošto je jutros u Saporou, u utakmici 3. kola 3. runde turnira, izgubila od Italije sa 3:0 (29:27, 25:19, 25:20). U dvorani Sportskog centra Hokaido susret je posmatralo oko 3.500 gledalaca, a sudili su Amerikanac Ronald Stal i Lurdes Peres sa Kube.

SRBIJA: Brakočević (13), Živković (3), Malešević, Molnar (5), Antonijević, Vesović (8), Bjelica (5), Ninković (8), Rašić, Veljković (17), Chebić i Popović.

Povezana vest:  XX GRAND PRIX 2012., Turska pobedila Kubu

ITALIJA: Anzanelo, Barćelini, Kroće, De Ðenaro, Kostagrande (19), K. Boseti, Arigeti (7), Lo Bjanko (2), Del Kore (12), L. Boseti (4), Ðoli (21) i Sinjorile.

Jedina neporažena ekipa na Svetskom kupu, Italija, stigla je do osme pobede na turniru posle 74 minuta igre. Najbolje srpske odbojkašice bile su ravnopravne samo u prvom setu koji su, čak, mogle i da dobiju. Vodile su najpre sa 20:17, potom 23:21, a posle izjednačenja imale i tri set lopte.

Povezana vest:  SENIORI – XXII SVETSKA LIGA 2011, Umesto sva tri, samo dva boda za Srbiju protiv Finske

Na žalost, teško sticanu prednost izabranice Zorana Terzića lako su gubile i Italija je povela sa 1:0 u setovima.

U drugom, otpor naših odbojkašica trajao je praktično do drugog tehničkog tajm auta na koji je Srbija otišla sa prednošću od 16:15. Neobjašnjivo, usledio je nagli pad u igri naših odbojkašica koje su do kraja tog seta osvojile samo tri poena i Italijanke su već tada osigurale pobedu.

Povezana vest:  KUP SRBIJE, Lukićeva čestitka odbojkašima

Jer, neiskustvo srpskog tima s jedne, i kvalitet italijanskog s druge strane odredili su dalji tok meča. Italija je ostvarila maksimalnu pobedu i gotovo sigurno obezbedila učešće na Olimpijskom turniru naredne godine.

Na Svetskom kupu sada predstoje dva slobodna dana. Reprezentacije putuju u Tokio gde se odigrati mečevi poslednje runde prvog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Najbolje srpske odbojkašice sledeću utakmicu igraju u sredu 16. novembra protiv Dominikanske Republike, a taj meč počinje u 03,00 h po našem vremenu.