ana_ivanovic_hopman_kup_2011_slavlje

Ana Ivanović: Motivisana sam za novu sezonu!

 

Srpska teniserka Ana Ivanović otkrila je da je kraj sezone za nju bio veoma stresan, ali da je oduševljena kako se ona završila. Ivanovićeva je tokom 2011. godine imala uspone i padove, ali ju je na terenu završila fantastičnim osvajanjem titule na Baliju.

-Često, odmah posle US Opena, počinje da se razmišlja o sledećoj sezoni, jer se tada održava naredni Gren slam, a ta četiri turnira su mi uvek najvažnija – rekla je Ivanovićeva.

-Međutim, ova sezona je bila malo drugačija. Zbog te povrede leđa koju sam imala, kraj godine je bio neizvestan i povremeno stresan. Zahvaljujući sjajnoj nezi mog fizioterapeuta i fitnes trenera, uspela sam da se spremim za završne turnire, i naravno da sam oduševljena načinom na koji sam završila sezonu – dodala je Ivanovićeva.

Povezana vest:  Pilić više nije savetnik u reprezentaciji Srbije

Ivanovićeva je istakla da joj je drago što je posle osvajanja turnira mogla da ostane na Baliju i odmori.

-Ono što je najbolje u vezi osvajanje Balija je što sada mogu da se totalno opustim na ovom odmoru. Ranije sam se često osećala krivom, i mislila da ne smem da provodim ni malo vremena van teniskog terena, a sada znam da sam na pravom putu i da će kratak odmor pomoći mojoj igri. Ukratko, na odmor sam otišla posle sjajnog rezultata, i puna motivacije da počnem novu sezonu – istakla je Ivanovićeva.

Povezana vest:  Nina Stojanović zaustavljena u četvrtfinalu Šendžena

Srpska teniserka se osvrnula i na saradnju sa Najdželom Sirsom, započetu posle Vimbldona.

-Najdžel i ja sjajno radimo zajedno. Još nije prošlo šest meseci od kako smo počeli da radimo zajedno, ali mislim da je evidentan napredak u mojoj igri. Posebno nas raduje što do sada ni jednom nismo zajedno radili duže od dve nedelje bez prekida, daleko od turnira, a sada ćemo imati ceo mesec, što je jako velika stvar – naglasila je Ivanovićeva.

Povezana vest:  Dodig i Melo srušili braću Brajan

Trenutno 22. teniserka na svetu uverena je da će uspeti da se vrati u svetski vrh.

-Ako budem mogla i dalje da napredujem, sigurna sam da ću ponovo moći da postignem sjajne stvari. Kao i uvek, prvih desetak dana pauze, do naredne sezone, ću raditi samo na kondiciji, sa povremenim lakim sparinzima, a onda će sva pažnja biti usmerena na tenis. Prešla sam na novi reket, i verujem da će on dodati nešto mojoj igri, i uzbuđena sam zbog toga – rekla je Ana Ivanović.