Serena Williams defeats Sharapova for Olympic gold

Serena Vilijams želi da brani zlato u Riju 2016.

 

Američka teniserka Serena Vilijams rekla je da razmišlja o odbrani zlatne olimpijske medalje u Rio de Žaneiru 2016. godine, samo dan nakon što je u Londonu došla do „zlatnog slema“ karijere trijumfujući u finalu singla nad Ruskinjom Marijom Šarapovom.

Serena je kasnije u nedelju sa sestrom Venus osvojila i treće olimpijsko zlato u dublu. To je za obe američke teniserke bilo po četvrto najsjajnije olimpijsko odličje u karijeri, što je novi rekord u istoriji ovog sporta.

Povezana vest:  Serena Vilijams u polufinalu

-I dalje želim više. Ja planiram da budem u Riju, ako Bog da – izjavila je Vilijams, osvajač 14 gren slem titula, pošto se oporavila od zdravstenih problema koji su je mučili poslednjih godinu dana.

-Kada osetim da ne mogu da budem najveća, ne bi trebalo više da igram. Ali, osećam da pripadam najvećima. Nisam umorna, uživam u sebi – rekla je 30. godišnja Vilijams, koja je napravila nekoliko plesnih koraka posle ubedljivog trijumfa protiv Šarapove i osvajanja olimpijskog trofeja.

Povezana vest:  Đoković: Beker propušta Majami zbog operacije kuka

-Bila sam toliko srećna zbog pobede. Trofej je došao kao nagrada za dugotrajni naporan rad. Kada sam srećna, ja igram – poručila je najbolja američka teniserka.