jovana_brakocevic_srb_ita_sk_japan

SVETSKI KUP

Terzić: Nismo imali snage u završnici setova

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je danas posle poraza od Italije, da su negove izabranice dobro igrale, ali da nisu imale snage u završnici setova.

-Igrali smo danas dosta dobro, postoji žal za završnicom setova u kojima nismo bili snažni i hrabri kao u početku meča. Igrali smo bez povređene Nataše Krsmanović i u ovakvoj situaciji teško je pobediti Italiju – rekao je Terzić posle utakmice.

Povezana vest:  Srbija u polufinalu – za finale protiv Nemačke u subotu

Odbojkašice Srbije su doživele novi poraz na Svetskom kupu u Japanu pošto su jutros u Saporou izgubile od Italije sa 3:0 (29:27, 25:19, 25:20). Na Svetskom kupu predstoje dva slobodna dana, a reprezentacija Srbije putuje u Tokio gde će odigrati mečeve poslednje runde prvog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

-Nadam se da će nam pauza biti dovoljna da se ekipa odmori i spremno dočeka poslednje utakmice u kojima ćemo pokušati da zabeležimo pobede – rekao je Terzić.

Povezana vest:  Odbojkašice Srbije u dramatičnoj utakmici izgubile od Turske

Korektor srpskog tima Jovana Brakočević rekla je da je na ishod meča protiv Italijanki uticao prvi set i greške našeg nacionalnog tima.

-Vidi se da smo umorne i da imamo problema sa povredama. To ne čudi, jer smo celo leto zajedno i dajemo sve od sebe za reprezentaciju. U Japan nismo došle da bi se plasirale na Olimpijske Igre, već da bi obezbedile učesće na novom kvalifikacionom turniru. Nadam se da ćemo preostale utakmice završiti sa pobedama – rekla je Brakočević.

Povezana vest:  Četvrti put oboren rekord – u Kraljevu 41 ekipa na petom turniru VII „Vip Beach Masters 2014." – Prvenstva Srbije u odbojci na pesku

Najbolje srpske odbojkašice sledeću utakmicu igraju u sredu 16. novembra protiv Dominikanske Republike, a taj meč počinje u 03,00 h po našem vremenu.