igor_miljkovic_kzn_sept_2011

Miljković: Naš tim očekuje prava golgota

 

Kapiten muške odbojkaške reprezentacije Srbije Ivan Miljković izjavio je danas da je sistem takmičenja na Svetskom kupu u Japanu katastrofalan i da naš tim očekuje prava golgota.

-Za mene nije iznenađenje što se dešava sa ženskom selekcijom, očekujem da se situacija sa povredama desi i nama. Svaki slobodni dan koristićemo za selidbu i ko bude turnir završio bez povreda, bez obzira na krajnji ishod takmičenja, bice heroj – rekao je Miljković na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu „M“.

Odbojkaši Srbije učestvovaće od 20. novembra do 4. decembra na Svetskom kupu u Japanu, koji je prvi u nizu kvalifikacionih turnira za plasman na Olimpiske igre u Londonu. Miljković je dodao da je nezahvalno govoriti o prognozama, jer će se naš tim u Japanu suočiti sa velikim brojem kvalitetnih ekipa.

Povezana vest:  PRIPREME ZA KVALIFIKACIJE ZA XXII EP 2010, Juniori maksimalno u drugom meču

-Ko bude imao više raspoloženih igrača, može se nadati nekom uspehu. Dosta toga zavisiće od zdravstvene situacije i fizičke pripremljenosti, a turnir u Japanu će pokazati da li smo u stanju da u kontinuitetu igramo na visokom nivou i da obezbedimo vizu za London – rekao je Miljković.

I selektor Igor Kolaković smatra da srpske odbojkaše očekuje jedno naporno takmičenje

-Biće veoma teško, očekuje nas prava golgota od jedanaest utakmica u 15 dana. Ulog je veliki. Sve ekipe žele da obezbede učesće na OI u Londonu. I mislim da je ponekad lakše osvojiti medalju, nego plasirati se na Olimpijske igre – rekao je Kolaković.

Povezana vest:  Odloženi Finalni turniri pionira, juniorki, juniora i polufinalni turnir pionirki

On je dodao da će spisak igrača koji će u četvrtak krenuti u Japan objaviti dan uoči polaska.

-Zdravstvena situacija je bolja u odnosu na prethodni period, ili dane u koje smo se okupili, i optimista sam da će Miloš Terzić, Nikola Kovačević i Aleksandar Anastasijević, biti spremni i moci da nam pomognu na turniru – rekao je Kolaković.

Srednji bloker reprezentacije Dragan Stanković, rekao je da neće biti smak sveta ukoliko Srbija u Japanu ne obezbedi vizu za London.

Povezana vest:  Prvaci Evrope savladali Bugarsku sa 3:1

-Očekuje nas veoma težak turnir, gde sve reprezentacije dolaze sa istim ciljem, da obezbede plasman na OI i da naredne godine budu slobodne, kako bi imale više vremena da se uigraju pred najznačajniji sportski događaj na svetu – rekao je Stanković.

Tehničar Vlado Petković rekao je da će naš tim u svaku utakmicu ulaziti maksimalno borbeno i motivisano, ali da nije siguran da će to biti dovoljno da se obezbedi olimpiska viza.

Najbolji srpski odbojkaši u prvom kolu A grupe 20. novembra u Nagoji igraju protiv Argentine od 3 časa ujutru po našem vremenu.