igor kolakovic kzn 1Kolaković: Najvažnija je pobeda

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije rekao je da je njegov tim loše počeo današnji meč protiv Nemačke, ali da je najvažnije da je pobedio i tako zadržao šansu da može da se plasira na završni turnir Svetske lige.
-Utakmica je bila izuzetno teška, ali najbitnije je da smo pobedili. Jako smo loše ušli u utakmicu, ali smo uspeli da nadigramo Nemce koji su odigrali sjajno. Nismo imali svežinu. Borili smo se do kraja i izborili pobedu i bodova koji su nam zadržali šansu da prođemo na završni turnir – rekao je Kolaković novinarima posle meča.
Srbija je danas pobedila Nemačku sa 3:2 u drugoj utakmici četvrtog vikenda Svetske lige. „Orlovi“ su juče od istog rivala izgubili 3:1. Sledeći dvomeč igra naredne nedelje u Novom Sadu protiv Italije.
-Nećemo izgubiti nadu i nadam se da ćemo u Spensu punijem od Pionira uspeti da pobedimo Italiju, što se graniči sa nemogućim, i tako odemo na završni turnir – rekao je Kolaković.
Kapiten Dragan Stanković rekao je da je tim bio bolji nego juče.
-Odigrali smo angažovanije nego juče, jer smo hteli da poboljšamo utisak posle poraza od juče. Mogli smo ubedljivije da pobedimo, ali nismo imali sreće u završnici prvog i sredinom četvrtog seta. Što se tiče plasmana na završni turnir, nikada ne gubimo nadu, pa tako ni sada – rekao je Stanković.
Selektor Nemačke Vital Hejen kazao je da je zadovoljan bodom.
-Izgubili smo utakmicu, ali smo osvojili bod, što uopšte nije loše, pogotovo kad iz Srbije, koja je jedna od najboljih reprezentacija na svetu, odnesete četiri boda od šest mogućih. Srbija je danas zasluženo pobedila, a mi nismo igrali svoju najbolju odbojku. Ovo je jako dobar rezultat za nas – rekao je Hejen.

Povezana vest:  Dve kontrolne utakmice sa Belgijom