kolakovic_tajm_aut

SVETSKI KUP

Poraz srpskih odbojkaša od Poljske

 

Najbolji srpski odbojkaši doživeli su i drugi poraz na Svetskom kupu u Japanu pošto su jutros u Nagoji, u drugom kolu A grupe, izgubili od Poljske sa 3:1. Reprezentacija Srbije bila je bolja od rivala samo u prvom setu – 25:21, dok su preostala tri pripala Poljacima- 25:18, 25:19, 30:28. Utakmica je odigrana u Nipongaiši dvorani pred 730 gledalaca, a sudili su Holanđanin Frans Loderus i Filip Verek iz Francuske.

Povezana vest:  Milena Matić i Marija Milošević u glavnom žrebu FIVB turnira u Sočiju

SRBIJA: N. Kovačević (5), U. Kovačević (4), Petković (3), Terzić, Stanković (13), Nikić (11), Mitić, Rašić, Miljković (15), Atanasijević (6), Podraščanin (9) i Rosić.

POLJSKA: Novakovski (14), Vinjarski (12), Zagumni, Kurek, Jaroš, Bartman (21), Kubijak (15), Ručijak, Žigadlo, Ignačak, Moždanek (14) i Čarnovski.

Posle neuspeha u duelu sa Argentinom najbolji srpski odbojkaši poraženi su jutros i od Poljske i prilično umanjili šanse da već na Svetskom kupu obezbede učešće na Olimpijskim igrama naredne godine u Londonu. Samo u prvom setu izabranici Igora Kolakovića podsetili su na onaj tim koji je nedavno osvojio titulu evropskog šampiona.

Povezana vest:  Slađana Mirković najbolji tehničar u Evropi i na Svetu u juniorskoj konkurenciji

Ostatak meča protekao je u „jurnjavi“ za protivnikom koji je početkom svakog seta sticao prednost. Ispostavilo se da je ta „fora“, koju su naši reprezentativci davali protivniku bila nedostižna i Poljska je na kraju zasluženo stigla do vredne pobede.

Ceo meč trajao je 98 minuta, a poražavajuća je činjenica da srpski odbojkaši ni u jednoj od prethodne dve utakmice nisu osvojili ni bod. Naredni meč Srbija igra sutra protiv reprezentacije Irana. Utakmica počinje u 03.00 h po našem vremenu.

Povezana vest:  PLEJ OF VINER LIGE, Novosađani do prve pobede u četvrtfinalu, Zvezdin revanš Požarevljanima