kolakovic_tajm_aut

SVETSKI KUP

Kolaković: Jasno je da nismo spremni za dugačak turnir

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas u Nagoji da je posle trećeg poraza na Svetskom kupu jasno da ekipa nije spremna za „ovako dugačak turnir“. Srbija je danas izgubila od Irana sa 2:3 u setovima, u trećem kolu takmičenja na Svetskom kupu u Japanu.

-Utakmica je bila važna u prihološkom smislu, da se posle dva poraza vratimo na put. Situacija u igri se razvijala suprotno našim očekivanja. Posle trećeg poraza nije teško primetiti da nismo spremni za ovako dugačak turnir – rekao je Kolaković.

Povezana vest:  Odbojkašice Srbije izborile polufinale EP

On je dodao da može da nađe mnogo opravdanja, ali da je „svima teško“, jer su ambicije bile mnogo veće. Tri najuspešnije ekipe na Svetskom kupu obezbediće plasman na Olimpijske igre 2012. godine u Londonu.

-Moramo da zadržimo dostojanstvo. Bez obzira na poraze moramo da težimo boljem. Posle Evropskog prvenstva potrošena je energija i mi nismo imali snage za ovakav turnir – rekao je Kolaković i dodao da je sada najvažnije da se igrači vrate zdravi u klubove.

Povezana vest:  CEV – RANG LISTA, Juniorke Srbije na drugom mestu, seniorke i seniori treći, a juniori četvrti u Evropi

Reprezentativac Srbije Miloš Nikić ocenio je da ekipa igra loše od početka takmičenja.

-Ovo je potvrdilo da smo i dalje na nivou na kojem smo i počeli. Puno grešaka, malo volje, malo želje za pobedom, pa se tako i završavaju utakmice – porazima. Tako će i biti, ako se nešto ne promeni – rekao je Nikić.

Povezana vest:  KADETI – XII SP 2011, Kadeti u ponedeljak putuju u Brzeće

Prema njegovim rečima, igrači bi trebalo da daju sve od sebe da se „ovakva igra više ne ponovi“. Srbija naredni meč igra u četvrtak sa domaćinom Svetskog kupa selekcijom Japana.

-Ne vidim mogućnost da pobedimo Japan sa ovakvom igrom. Imamo jedan, jedan i po dan da se odmorimo. Treba da se pogledamo u oči i odlučimo da li ćemo da igramo ili da se vučemo po terenu – rekao je Nikić.