igor_kolakovic_srb_por

Kolaković: Važno je da igramo kao protiv Brazila

 

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da je cilj njegove ekipa da u poslednja tri meča na Svetskom kupu ponovi igru kao u pobedi nad svetskim prvakom Brazilom.

-Naša očekivanja su velika posle pobede nad Brazilom, želimo da odigramo na istom nivou. Trudićemo se da pobedimo u sve tri utakmice do kraja. Hoćemo da se pomerimo sa ove pozicije na tabeli, a svaki bod na svetskoj rang listi je jako važan – rekao je Kolaković po dolasku nacionalnog tima iz Hamamacua u Tokio.

Povezana vest:  KADETKINJE – X EP 2013., U subotu u polufinalu Srbija – Italija (15,30) i Turska – Poljska (18,00) – kadetkinje Srbije doputovale u Bar

Na Svetskom kupu u Japanu takmiči se 12 ekipa, a Srbija trenutno zauzima 10. mesto na tabeli sa dve pobede i šest poraza. Kolakovićevi izabranici juče su savladali Brazil sa 3:1.

-Stigao nas je umor posle dugačkog puta u Tokio. Trijumf nad Brazilom podigao je atmosferu u ekipi, ali ne smemo da se opuštamo pred Egipat. Dobro poznajemo protivnika, poslednji put smo izgubili od njih na turniru u Londonu. Moraćemo da odigramo maksimalno ako želimo da pobedimo – kazao je Nikola Kovačević, primač Srbije.

Povezana vest:  Bugari slavili u Sofiji

Korektor Srbije Aleksandar Atanasijević rekao je da ekipa ne sme da se plaši Egipta, ali da ne bi trebalo ni da potceni sledećeg protivnika.

-Hoćemo da pobedimo u naredna tri meča, ti bodovi bi nam mnogo značili. Uprkos stanju na tabeli, i dalje smo sjajna ekipa. Pokazali smo da možemo sa svakim da igramo i da pobedimo. Na papiru je Egipat slabiji, ali protiv svakog moramo da igramo punom snagom – zaključio je Atanasijević.

Povezana vest:  Kolaković: Bugari su favoriti, ali pobeđivali smo i bolje

Utakmica devetog kola Svetskog kupa Srbija – Egipat igra se u petak u Tokiju od tri sata ujutru po našem vremenu.