lopta

VINER LIGA, SENIORI
Preokret Vojvodine u Kraljevu
 
Ribnica – Vojvodina NS seme 1:3 (25:21, 19:25, 21:25)
 
Dvorana: SH „Kraljevo”. Gledalaca: 300. Sudije: Predrag Balandžić i Aleksandra Balandžić (oboje iz Beograda). Trajanje meča: 97 minuta.
 
RIBNICA: Janićijević, Lisinac 10, Debeljak, Pejović 4, Veljović, Micić (libero), Janković (libero), Bićanin 2, Milovanović 7, Nikolov 1, Ljaftov 15. Trener: Boško Mačužić.
 
VOJVODINA NS SEME: N. Čubrilo, Kolarić (libero), Stefanović, Mirosavljević 9, Veselinović 17, Ivović 17, Vrban, Katić 14, Gerić 13, L. Čubrilo 3, Stanković, Kapur (libero). Trener: Nikola Salatić.
 
Vojvodina je izgubila prvi set, ali je potom načinila veliki preokret i bez ikakvih problema stigla je do pobede u Kraljevu protiv Ribnice. Novosađani su bili daleko bolji rival, s obzirom osim u prvom setu Ribnica nije pružala jači otpor.
Koristili su gosti sve svoje prednosti, bili su bolji u bloku i servisu, na kraju i u realizaciji napada. A krenulo je sve po željama trenera domaćih, Boška Mačužića. Ribnica je bila odlična u prvom setu, u kojem je završnicu odigrala kao da je daleko iskusnija. Vodili su domaći na oba tehnička tajm-auta, potom su stekli i četiri poena viška (21:17) i osvojili su set – 25:21.
Ipak, u nastavku je viđen potpuno drugačiji odnos snaga. Verovao je u svoj tim Salatić, nije želeo ništa da menja i to mu se isplatilo. Njegovi izabranici su mu na to vratili na najbolji mogući način, smirenom i vrlo preciznom igrom, u kojoj su prednjačili srednjaci, Mirosavljević i Gerić, pa je brzo došlo do izjednačenja – 25:19.
Gotovo ista kretnja rezultata bila je i u trećem periodu, u kojem je takođe Vojvodina sve vreme imala prednost, a uspela je da je sačuva do samog kraja – 25:20. Tračak nade da mogu bar do boda domaći su imali posle vođstva na startu četvrtog seta (8:4). Ipak, vrlo brzo je došlo do preokreta, Novosađani su poveli sa 16:13, a potom lako priveli meč kraju – 25:21.
Povezana vest:  JUNIORI - KVALIFIKACIJE ZA XXII EP 2010, Start sutra protiv Grčke od 16,30 časova