lopta 

VINER LIGA, SENIORKE
Varadin slavio na Novom Beogradu
 
Vizura – Varadin BMG 0:3 (24:26, 22:25, 20:25)
 
Dvorana: SC „Vizura”. Gledalaca: 200. Sudije: Dragutin Ćuk i Svetlana Zotović (oboje Beograd). Trajanje meča: 81 minut.
VIZURA: Đurić 3, Petrović, Lazić (libero), Savić 9, Ranković 15, Čikiriz 1, Buša 1, Mirković, Matić 8, Radojičić 9, Klisura 6, Bošković. Trener: Zorica Lazić.
VARADIN BMG: Malčić, Radanović 14, Iričanin 13, Račić 3, Mihajlović 5, Babić, Divac. Perišić 7, Stanimirović 13, Jovičić 4, Pušonja (libero), Galjak. Trener: Jovo Caković.
 
U derbi meču 11. kola Viner štediše Super lige Varadin je u gostima savladao Vizuru. Novosađanke su na ovaj način preskočile ekipu sa Novog Beograda na tabeli.
Gošće su tokom čitavog meča diktirale ritam, bile su znatno motivisanije, delovale uigranije, a u prilog im je išlo i to što su ispoštovale dobar deo saveta njihovog trenera Jova Cakovića.
Najviše uzbuđenja bilo je u prvom setu. Varadin je vodio sa 8:3, nešto kasnije i sa 11:6. U završnici gošće su imale četiri poena viška (21:17), ali je Vizura došla do izjednačenja (24:24). Ipak, propustile su tada priliku domaće da dobiju prvi set, Varadin je došao do prednosti – 26:24.
U nastavku susreta Novosađanke su bile bolji rival. Dominirale su pre svega u bloku, dok je Vizura imala prilično loš servis. Doduše, Vizura je bila u igri sve do kraja drugog seta, ali je ponovo popustila u završnici – 25:22. U trećem periodu su gošće ipak bile ubedljivije, pa su sva tri boda potpuno zasluženo otišla u Novi Sad.
Povezana vest:  Seniori Srbije u A grupi u Gdanjsku sa Poljskom, Finskom i Estonijom