vojvodina_odbojkaKUP SRBIJE

Salatić: Uspeli smo da iznenadimo Zvezdu i Radnički

Trener odbojkaša Vojvodine Nikola Salatiđ izjavio je danas da se njegova ekipa nadala da može da iznenadi Crvenu zvezdu i Radnički iz Kragujevca i da osvoji Kup Srbije i da mu je drago što je uspela u tome.

Vojvodina je u Novom Sadu pobedila Radnički iz Kragujevca sa 3:0 (25:23, 25:16, 25:19) i osvojila trofej, a juče u polufinalu savladala je Crvenu zvezdu sa 3:1.

Povezana vest:  SP ITALIJA 2010, Brazil bolji od Češke posle pet setova – Bugarska pobedila Španiju

-Mi smo se nadali da možemo da iznenadimo Crvenu zvezdu i Radnički i u tome smo uspeli. Pobedili smo kolektivnim duhom i energijom mladih i igrača i onih koji su veđ osvajali trofeje – rekao je Salatiđ posle meča.

On je dodao da je napravljena jedna „kompaktna ekipa“ koja je pružila jako dobru igru i da je rezultat toga bio osvajanje Kupa.

Povezana vest:  Maksimalna pobeda Srbije nad Australijom

Trener Radničkog iz Kragujevca Slobodan Kovač ocenio je da njegova ekipa nije dobro ušla u meč.

-Nismo dobro krenuli. Taj prijem nas je skupo koštao. Posle prvog seta nismo se vratili u igru. Kup je takvo takmičenje gde odlučuje jedna utakmica. Nismo bili dovoljno jaki ni na terenu, ni van njega, pa je Vojvodina potpuno zasluženo pobedila – rekao je Kovač.

Povezana vest:  Srbija na pragu polufinala turnira u Sofiji

Selektor reprezentacije Srbije Igor Kolakoviđ naglasio je da je organizacija finala Kupa Srbije bila veoma dobra.

-Videli smo večeras jedan kvalitetan meč. Vojvodina je bila odlucna i juče i danas u želji da osvoji trofej. Mislim da mogu da budu ponosni kako su došli do trofeja – rekao je Kolakoviđ.