kadeti_2011

Kadeti u polufinalu

Srbija – Kina 3:1

 

Muška kadetska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale 12. Svetskog prvenstva za odbojkaše, pošto je jutros u Baija Blanki (Argentina), u poslednjem kolu E četvrtfinalne grupe, savladala selekciju Kine sa 3:1 (25:15, 20:25, 25:15, 25:20). Pobedom protiv Kine najbolji srpski kadeti osvojili su prvo mesto u svojoj četvrtfinalnoj grupi pa će se u polufinali sastati sa drugoplasiranom reprezentacijom iz grupe F, a to je Francuska.

Povezana vest:  JUNIORI – HALKBANK BALKANSKO PRVENSTVO 2012, Juniori Srbije prvaci Balkana

Utakmica Srbija – Kina (3:1), odigrana je u dvorani Osvaldo Kasanova pred oko hiljadu gledalaca, a sudili su Škotlanđanin Brajan Mekdugal i Juri Ramires Ortis iz Dominikanske Republike.

SRBIJA: Kovačević, Medić (10), ilinčić, Brđović, Č. Stanković (4), Katić (8), Okolić (2), Popović (7), M. Stanković (12), Pantić (4), Žarković (11) i Blagojević (11)

KINA: Lijang, Du (13), Cong, Žang, Li (7), Žao (1), Čin (14), Ðijang, Leng (12), Liu, Mao (2) i Tang (11).

Povezana vest:  EP ŠVAJCARSKA I NEMAČKA 2013, Srpske odbojkašice bez bronzane medalje na EP

Za plasman u polufinale 12. Svetskog prvenstva, sa prve pozicije u svojoj četvrtfinalnoj grupi, najboljim srpskim kadetima trebalo je 88 minuta. Razlika u kvalitetu dve reprezentacije bila je evidentna tokom čitavog meča, a jedini set koji su dobili Kinezi bio je više plod opuštanja našeg tima, nego dobre igre protivnika.

Ta slabost u drugom setu bila je prolaznog karaktera što se odmah videlo u nastavku utakmice. Kineski odbojkaši nisu imali ni teoretskih izgleda od trenutka kada su izabranici trenera Milana Ðuričića zaigrali maksimalno angažovano.

Povezana vest:  Marko Galešev i Raško Jovanović u polufinalu u Pekaari

Neizvesnosti oko ishoda 3. i 4. seta nije bilo i srpski kadeti su napravili još jedan korak ka odbrani titule planetarnog šampiona. Protivnik Srbije u polufinalu biće reprezentacije Francuske koju su naši najbolji kadeti savladali u finalnu kontinentalnog šampionata, 24. aprila ove godine u Ankari.