Wiener_Liga-odbojka

VINER LIGA, SENIORI

Prva pobeda Železničara, Mladi radnik bolji od Spartaka

Prvenac Železničara protiv šampiona

Partizan Termoelektro – Železničar 1:3 (25:15, 27:29, 20:25, 23:25)

Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 400. Sudije: Stanislava Simić i Svetlana Zotović (obe iz Beograda). Trajanje meča: 118 minuta.

PARTIZAN TERMOELEKTRO: Pešut, Brđović, Mijailović, LJubičić, Nikolić, Minić, Ilić (libero), Žarković, Popović, Samardžić, Bulatović. Nije igrao: Duštinac. Trener: Milan Đuričić.

ŽELEZNIČAR: Roganović, Stojsavljević, Janjušević, Bogić, Jezdimirović, Nićiforović, Lojaničić (libero), Stevanović, Brajović, Karić, Kolarević, Pajić. Trener: Srđan Stefanović.

Šokantan poraz doživeo je Partizan u dvoboju sa poslednjeplasiranom ekipom Viner Štediše Super lige, Železničarom. Ko je sredinom drugog seta napustio ovu dvoranu, recimo pri vođstvu „crno-belih” 17:11 (prvi set 25:15), verovatno nije mogao da poveruje u sve ovo što piše u novinama, a pre svega u konačnih 1:3!

Povezana vest:  Na Kolakovićevom spisku 37 igrača

Jer, „crno-beli” su imali igru, atmosferu, vodili su u završnici tog drugog seta 21:15, bilo je 23:18 i 24:20, ali ništa nije bilo dovoljno sinoć pulenima Milana Đuričića da upišu pobedu protiv komšije sa Crvenog krsta.

Železničar je a izjednačio a onda drsko napao grogiranog domaćina. U trećem setu gosti su sve vreme vodili, iskoristivši zaista očajnu igru „crno-belih”.

Mnogi su u dvorani poverovali da će se igrati peti set, naročito u trenutku kada je domaćin u četvrtom poveo 12:8. Ipak usledio je period igre u kome „crno-beli” nisu imali ni dovoljno hrabrosti ali ni kvaliteta.

Partizan je vodio do završnice (20:17), ali je tajm-aut Stefanovića i opet serija grešaka „crno-belih“ doprinela da Železničar potpuno okrene situaciju u svoju korist. Na kraju je i Jezdimirović dva puta poentirao, a prvu meč loptu realizovao je „fenjeraš” kad je kapiten domaćih Nikola Mijailović poslao smeč u aut.

Povezana vest:  WINER LIGA, Preokret u Požarevcu

Požarevljani preskočili Vojvodinu

Mladi radnik – Spartak 3:1 (25:19, 23:25, 25:18, 25:22)

Dvorana: SC „Požarevac”. Gledalaca: 600. Sudije: Boris Kolarević i Robert Leko (obojica iz Novog Sada). Trajanje meča: 98 minuta.

MLADI RADNIK: Duduj 9, Munćan 6, Vulović 16, Kostić 3, Vasić 12, Šulc 18, Peković (libero), Petrović, Šljivančanin, Petrović, Šormaz, Marinković. Trener: Dragan Bonić.

SPARTAK: Majcan 1, Ražnatović 16, Karišik 9, Palibrk 13, Stevović 8, Balđijev 9, Ristić (libero), Spasojević 1, Milosavljević 1, Šatora 3, Smiljanić, Tošnić. Trener: Milivoje Radisavljević.

Povezana vest:  Slobodan Milošević na sastanku u Lozani

Mladi radnik je osvojio tri boda u duelu sa ljiškim Spartkom, gostu su pružili solidan otpor, ali superligaš iz Požarevca nije dozvolio iznenađenje. U prvom setu domaći su diktirali ritam i potpuno zasluženo došli su do startne prednosti.

Ipak, u nastavku su izabranici trenera Milivoja Radisavljevića sve vreme bili u igri. Vodio je Mladi radnik sa 18:15, ali nije izdržao do kraja. Koristeći i greške rivala, napravili su preokret i osvojili ovaj period.

Otrežnjeni gubitkom seta i kontrole nad utakmicom domaći su zaigrali disciplinovanije. U trećem i četvrtom setu osvajali su poene u serijama, a kapital stečen nakon drugog obaveznog odmora čuvali bi do završnice. Ljižanima se nije isplatio rizičan servis, nedostajalo je i više preciznosti u napadu. Domaćin je imao miran prijem i vrlo dobru odbranu.