partizan 3

SLOHOKEJ LIGA
Triglav bolji od Partizana
 
Hokejaši Partizana poraženi su u gostima od ekipe HK Triglav rezultatom 6:5 (0:0, 3:1, 2:4, 0:0, 1:0), posle slabijeg izvođenja kaznenih udaraca. Meč u Kranju igran je u okviru 25. kola Slohokej lige u sezoni 2011/12.
Izabranici trenera Kavčiča su u 51. minutu igre gubili sa 5:2, ali su sa tri postignuta gola u završnici uspeli da stignu do produžetka, u kojem nije bilo pobedonosnog pogotka. Ipak, u penal seriji sigurniji su bili domaći hokejaši, pa su odneli vredna dva boda sa ovog meča.
Dvostruki strelac za ’crno-bele’ bio je Pavel Popravka, dok su po jedan pogodak postigli Žiga Svete, Klemen Sodržnik i Marko Milovanović. Za domaću ekipu dvostruki strelac bio je Miha Mulej, dok su po jednom mrežu pogodili Gašper Jordan, Jernej Vodnjov, Anže Marković i Anže Ahačič, koji je bio jedini strelac u penal seriji.
Partizan je izborenim produžetkom osvojio jedan bod, pa četiri kola pre kraja regularnog dela sezone zauzima drugo mesto na tabeli sa 43 boda, sedam više od domaće ekipe. Ekipa Triglava je pobedom protiv Partizana i porazom Olimpije od lidera Maribora (2:7), ponovo prestigla tim iz Ljubljane na trećem mestu (35 bodova).
HK Partizan će već u sredu, 18. januara 2012. godine odigrati još jedan derbi, kada u beogradski „Pionir“ stiže prvoplasirani Maribor, u odloženom meču 24. kola.

 

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Austrijancima četvrto zlato, Sloveniji bronza na SP u Oslu