Crvena Zvezda-Vojvodina  3

Zvezda i Partizan najavljuju spektakl u Pioniru

 

Odbokaši Crvene zvezde i Partizana najavili su danas veliku borbu u večitom derbiju, koji će se odigrati u hali Pionir i pozvali navijače da svojim prisustvom doprinesu novom spektaklu u Beogradu. Zvezdin kapiten Mihajlo Mitić rekao da su utakmice protiv Partizana drugačije od ostalih i da bi njegovom timu pobeda mnogo značila da se učvrsti na prvom mestu na tabeli.

-Najvažnije je da na kraju ligaškog dela ekipa bude među prve četiri i izbori plasman u plej-of. Partizan igra dobro i u poslednje vreme je počeo da niže pobede. Drago mi je što se utakmca igra u Pioniru, uvek je lepše kad se igra pred punim tribinama, tada imamo dodatni motiv – rekao je Mitić.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA OI 2012 , Srbija pobedila Peru

Crven zvezda je prva na tabeli, uz samo jedan poraz, dok Partizan deli četvrto mesto sa skorom 9-5. Kapiten crno-belih Nikola Mijailović rekao je da Zvezda favorit, jer ove sezone igra odlično.

-Zvezda je prva, ali svaki derbi je specifičan meč, očekujem tešku i neizvesnu borbu, nadam se da ćemo ostvariti prvu pobedu u večitom derbiju ove sezone – rekao je Mijailović.

On je dodao da se raduje punim tribinama hale Pionir.

-Četiri godine sam u Partizanu, ali tek ove sezone navijači su počeli da nas prate. Znam i da Zvezda ima sjajnu prodšsku sa tribina i veliko je zadovoljsto igrati pred najvatrenijim navijačima – rekao je Mijailović.

Povezana vest:  SENIORKE – GM KAPITAL KUP IZAZIVAČA – ŠESNAESTINA FINALA, Gent u osmini finala

Trener Zvezde Željko Bulatović izjavio je da svaki derbi donosi dodatno interesovanje javnosti i određenu pozitvnu tenziju.

-Ne znam da li se u skorije vreme igrao ligaški odbojkaški meč u Pioniru i zbog toga će ova utakmica biti izazov za oba tima. Nezahvalno je i neozbiljno da prognoziramo pobednika. Najvažnije je da igramo dobro i da na taj način osiguramo prvo mesto na tabeli – poručio je Bulatović.

Pomoćni trener Partizana Vladimir Vasović ocenio je da su obe ekipe u dobroj formi, zbog čega ne postoji favorit u derbiju.

-Crvena zvezda igra jako dobro, ali mi smo sve bolji, tako da je rezultat potpuno otvoren. Utakmica u Pioniru je idealna prilika da dođe što veći broj navijača i uživa u odbojkaškom spektaklu. Verujem da ćemo znati da iskoristimo prilku da pobedimo, ako nam se ona ukaže – rekao je Vasović.

Povezana vest:  EVROPSKA LIGA, Srbija u finalu Evropske lige

Ana Avramović iz OK Crvena zvezda rekla je da su navijači oba kluba najavili dolazak na utakmicu u četvrtak.

-Do odluke da se igra u Pioniru došli smo zajednički u razgovorima sa ljudima iz Partizana i komesara takmičenja. Postoji interesovanje navijača oba kluba, a hala Šumice je mala, tako da smo se odlučila na ovaj iskorak – objasnila je Avramović.

Utakmica 15. kola šampionata Srbije igra se u četvrtak od 18 sati u hali Pionir , a cena ulaznice je 200 dinara.