veselin_vukovic_srb_mak

Vuković: Nisam makijavelista, ali sam došao do cilja

 

Selektor srpskih rukometaša Veselin Vuković, posle osvajanja srebrne medalje na šampionatu Evrope, izjavio je da nije zagovornik Makijavelijeve tvrdnje „cilj opravdava sredstvo“, ali da će uvek radije izabrati da osvoji medalju, pa, makar slušao priče kako njegov tim igra staromodno. Upravo zbog „kritičara“ koji smatraju da Srbija igra zastareli rukomet i da ne bi osvojila medalju da nije bila domaćin šampionata Vuković još od početka priprema za šampionat nije čitao novine.

-Ako ti kritičari misle da ne igramo lep, moderan rukomet, onda neka bude po njihovom. Nisam makijavelista, ali smo došli do cilja. Neka se drugi pitaju zašto ranije nije bilo uspeha. Svaku utakmicu smo igrali vrlo kvalitetno, nijednom tokom turnira nismo gubili sa više od tri razlike i verovatno tu leži problem da smo igrali staromodno – rekao je Vuković.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Rezultati trećeg kola i tabele grupa na Evropskom prvenstvu

Sličnog mišljenja je i pivotmen Rastko Stojković.

-Mi smo drugi u Evropi, a ti što govore da ne igramo moderan rukomet su sjajni, bajni, ali deveti. Ja ću uvek pre da igram borbeno i požrtvovano i osvajam medalje, a oni neka igraju svoj moderan rukomet – rekao je Stojković.

Stojković priznaje da je izlaskom na balkon gradske Skupštine ispunio dečački san, iako je tek napunio 30 godina.

Povezana vest:  Juniorke 12. na SP

-Ostao sam bez teksta i nema dovoljno reči da opišem kako sam se osećao u tom trenutku na balkonu, kad ti se oči napune suzama, definitvno nalepši osećaj u životu. Kad prvi put izlažiš na balkon, ne veruješ da ti se to dešava sve dok ne izađeš. Čak i kada sam pošao i približavao se navijačima, nisam verovao da mi se dešava – rekao je Stojković.

Iako je bio član čuvene generacije šabačke Metaloplastike koja je dva puta bila prvak Evrope, a olimpijski i svetski šampion sa reprezentacijom Jugoslavije i Vuković se prvi put popeo na čuveni balkon.

-Tada nije bilo balkona, država je bila veća, imali smo više sportskih uspeha. Sećam se prijema u tadašnjoj Palati federacije, ali ovo je jedan poseban doživljaj. Hvala ljudima koji su po ovako niskoj temperaturi došli da nas pozdrave, to je još jedan od dokaza kako se Srbija voli – rekao je Vuković.

Povezana vest:  Vuković odredio spisak

Srebrne rukometaše od 6. do 8. aprila u Madridu očekuje kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre, na kojem će osim Srbije učestvovati domaćin Španija, Poljska i Alžir.

-Idemo da se kvalifikujemo za London. Odlučni smo u nameri da odemo na Olimpijske igre, nadam se da ćemo imati dovoljno sportske sreće da taj cilj ostvarimo – zaključio je Stojković.