lopta

Radnički slavio u Novom Sadu protiv Vojvodine

Vojvodina NS seme – Radnički 2:3 (25:16, 23:25, 25:27, 25:23, 11:15)

Dvorana: SPC „Vojvodina”. Gledalaca: 450. Sudije: Nenad Davidović i Goran Gradinski (obojica iz Beograda). Trajanje meča: 124 minuta.

VOJVODINA NS SEME: Mirosavljević 10, Veselinović 8, Ivović 20, Gerić 13, Mrdak 17, L. Čubrilo 1, Kapur (libero), Martinović, M. Stanković 4, Stefanović, N. Čubrilo, Vrban. Trener: Nikola Salatić.

RADNIČKI: Ćirović 15, Đorđević 14, Stevanović 3, Ilić 3, Nemet 28, Radević 15, Pantelić (libero), Jovanović 1, Perović, J. Ivović 1, Blagojević, Opačić. Trener: Dejan Matić.

Radnički je uzvratio brejk Vojvodini i pobedom u Novom Sadu u trećem meču polufinala plej-ofa došao je na samo korak od plasmana u veliko finale! Bili su Kragujevčani čvršćih nerava, a imali su dvojicu izuzetno raspoloženih pojedinaca, Ferenca Nemeta i Mirka Radevića.

Povezana vest:  Terzić i odbojkašice zadovoljni posle prve utakmice na Evropskom prvenstvu

Lale su došle u situaciju da će pod imperativom pobede dočekati četvrti meč, koji će takođe biti igran u Novom Sadu. Krajnji epilog nije mogao da se nasluti posle prvog seta.

Domaći su krenuli izuzetno angažovano, dobro su servirali, blok je bio aktivan, a igra u polju obezbedila im je mnogobrojne kontre koje su koristili. Udaljili su servisima od mreže srednje blokere kragujevačkog tima i veoma brzo su poveli ne dozvolivši gostima ni da propisno započnu utakmicu.

Povezana vest:  Kolaković saopštio sastav za mečeve protiv Kube

Ipak, nalet Novosađana kratko je trajao i predvođeni sjajnim Ferencom Nemetom Kragujevčani su preuzeli kontrolu nad drugim periodom igre. Iskustvo Đorđevića u napadu, Ilića u organizaciji igre doneli su gostima bolju igru i rezultat. Neizvesnu završnicu bolje su odigrali Kragujevčani i zasluženo izjednačili.

Vojvodina je kaskala za razigranim protivnikom i u trećem setu. Vodili su gosti na obaveznim odmorima (8:6, 16:13), ali su uspeli da izbore neizvesnu završnicu seta. Marko Ivović uz pomoć Mrdaka i kapitena Gerića uspeo je da dovede Novosađane na prag dobitka seta ali zbog izostanka dobrog servisa nisu domaći uspeli da povedu.

Ponovo je Radević u nekoliko situacija bio dobar na mreži i Radnički je poveo i najavio potencijalno iznenađenje. Sličan scenario ponovio se u četvrtom setu. Kod rezultata 8:3 za goste, domaći trener Salatić zamenio je veoma slabog tehničara Čubrila čestim džokerom Stefanovićem i igra Vojvodine krenula je na bolje.

Povezana vest:  Raško Jovanović i Saša Surla u četvrtak protiv Kanađana i Amerikanaca za plasman u drugu fazu

Tek u drugoj polovini seta posle dobrih servisa Stefanovića i Ivovića Vojvodina je konačno uspela da dođe do igre i izjednačenja.

Kragujevčani su u taj-breku sve vreme držali dva poena razlike a onda preko veoma sigurnog Nemeta došli do ogromne prednosti (12:8). Ni izmene i tajm-auti Salatića nisu poremetili Kragujevčane, koji su preko Nemeta (nanizao sedam poena) uspeli da vrate veoma važan brejk.