oss_zene015

Terzić: Kao da moramo opet da osvojimo EP

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da će biti veoma teško izboriti olimpijsku vizu za London i da će na turniru u Ankari ekipa morati da pobedi sve najbolje rivale iz Evrope.

-Ovaj turnir je, praktično, novo prvenstvo Evrope. Opet je potrebno da osvojimo zlato. Svi najači timovi, izuzimajući Italiju, će biti na ovom turniru. Ima nekoliko kandidata za prvo mesto, nadam se da smo i mi u tom krugu – rekao je Terzić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  Opština Čajetina spremno dočekuje turnir na Zlatiboru

Selekcija Srbije na turniru u Ankari igraće u B grupi sa Poljskom Rusijom i Holandijom.

-Holandija je već dugi niz godina u evropskom vrhu. O Ruskinjama ne bi trebalo trošiti reči, kad dođu kompletne u najvećem broju slučajeva osvajaju prvo mesto. Poljska je već 10 godina u vrhu. Probaćemo da uđemo u polufinale, posle toga je sve otvoreno – dodao je Terzić.

Povezana vest:  XXVI SVETSKA LIGA 2015., Sjajna igra Srbije u Melburnu – 3:1 protiv Australije – drugi meč u nedelju (8,30)

Kapiten reprezentacije Srbije Jelena Nikolić ima problem sa povredom pete i pitanje je koliko će moći da pomogne saigračicama.

-Još uvek nisam krenula sa treninzima, to je dosta zabrinjavajuće i ne znam kako će se situacija odvijati. Biće jako teško, ne i nemoguće osvojiti turnir. Druge ekipe će imati iste probleme koji nas muče. Ona ekipa koja bude imala najveću želju i bude najsvežija obezbediće prvo mesto – zaključila je Nikolićeva.

Povezana vest:  Boškan i Petrić dobitnici nacionalnog priznanja

Prvu utakmicu Srbija igra 2. maja protiv Holandije, dan kasnije protivnik će biti Rusija, a 4. maja izabranice Zorana Terzića odmeriće snage sa Poljskom. Dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe izboriće polufinale. U grupi A takmičiće se Nemačka, Hrvatska, Turska i Bugarska.