borovcanin_kzn_mega

MEČ ZA INTERIM WBO PRVAKA EVROPE

Borovčanin u rodnom gradu brani pojas

 

Srpski bokser, Nenad Borovčanin, interim šampiona Evrope u kruzer kategoriji u verziji WBO koji je uspešno odbranio titulu u meču održanom u Novom Sadu 23. decembra 2011. godine (zabeležio 29 pobedu, bez poraza) novu odbranu pojasao zakazao je za 4.maj a ring će biti postavljen u rodnom gradu – Loznici a protvnik će mu biti Nemac Varol Vekiloglu.

-Tokom cele moje profesionalne karijere Lozničani su me neprestano pitali kada će biti meč u Lagatoru, srpskom hramu boksa. Nisam znao kada će to biti, ali sam znao da to treba da bude veliki meč, spektakl. Sada znam odgovor, biće to 4. maja u čuvenom Lagatoru, gde sam poslednji put boksovao 2003. kao amater za Bokserski klub Loznicu. Biće to moj prvi profi meč u Loznici i potrudiću se da svoje Lozničane i svoju naciju obradujem još jednom pobedom i odbranom titule. Vredno sam radio, kao i moje kolege iz Balkanboksing tima i spremali smo se za mečeve koji nam predstoje. Imali smo sjajne uslove za rad i pripremu u Zavodu za sport Republike Srbije u Košutnjaku a veliku zahvalnost dugujemo direktoru Jasminku Pozdercu koji nam je omogućio vrhuske uslove za rad. Pored mene još trojica boksera iz Balkanboksing kampa će boksovati uvodne borbe u Loznici i verujemo da ćemo nastaviti putem kojim smo i do sada išli, putem pobede! – kaže Borovčanin.

Povezana vest:  Nikola Stevanović povredio ruku, meč odložen za 20. april!

Varol Vekiloglu ima 28 godina, rođen je u Berlinu gde i živi , ali je turskog porekla (nastupa pod nemačkom zastavom). Ima skor 19 (11KO) -3-1 .

WBO je odredio službena lica za ovaj meč iz samog vrha sudijske organizacije WBO, a to su supervizor Denis Gilmartin (London), Zoltan Eniedi (Budimpešta), Mateo Montela (Rim), Leu Mihail (Bukurešt), dok je jedino službeno lice sa naših prostora Zdravko Milojević (Banja Luka). Ispred Srpske Federacije Profesionalnog Boksa supervizor će biti Prof. Dr. Miroslav Popović.

Povezana vest:  Piperski dočekuje Mustafčijeva u profi debiju

neso_popivoda_i_miroslav