igor_kolakovic_rep_odbojka

Kolaković: Trenutno ne možemo da pobedimo Italiju
 
Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas da njegova ekipa ne može u ovom trenutku da se suprotstavi Italiji, ali da je dobro što je jedan deo meča odigrala na visokom nivou.
Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Sofiji od Italije sa 1:3 (14:25, 19:25, 25:19, 16:25), u polufinalu evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre.
-Italija je danas bila mnogo bolji protivnik od nas. Mislim da su snagu i kvalitet demonstrirali u prva dva seta. Mi smo im sigurno pomogli dosta neubedljivom igrom. U ovom trenutnu ne možemo da im se suprotstavimo, jer je očigledna razlika u fizičkoj pripremi I tehničkom delu – rekao je Kolaković.
On je dodao da je treći set bio dobar zbog samopouzdanja igrača.
-Taj set je dao nadu da možemo da igramo na visokom nivou. Italijani su bili sjajni, naročito na servisu i raspršili su sve naše nade – rekao je Kolaković.
Jedan od najboljih odbojkaša Srbije Dragan Stanković ocenio je da je ekipa dosta oslabljena u odnosu na prošlu godinu i da je dobro što je stigla do polufinala ovakvog turnira.
-Igrali smo u prva dva seta protiv Italije veoma bojažljivo. To se nije moglo očekivati, jer mi nismo imali šta da izgubimo – rekao je Stanković.
On je dodao da će odbojkaši Srbije dati sve od sebe na Interkontinentalnom olimpijskom turniru u Tokiju.
-U Japanu ćemo dati sve od sebe, jer znamo da nam je to poslednji turnir za London. Znamo da je nešto lakši od ovog, ali da neće biti lako i da ne moćemo da računamo da smo obezbedili plasman na Olimpijske igre – rekao je Stanković.
Srbija će učestvovati na turniru u Tokiju od 1. do 10. juna. Pored domaćina Japana još će učestvovati selekcije Irana, Kine, Koreje, Australije, Portorika i Venecuele.

 

Povezana vest:  50. KUP SRBIJE 2015./2016., Četiri utakmice odbojkašica u utorak – revanši u četvrtak i subotu