bm_ada_kvale_2011_mus

Odbojka na pesku u sedam gradova Srbije

 

Peto prvenstvo Srbije u odbojci na pesku „VIP Beach Masters 2012“ igraće se ove godine kao liga u sedam gradova, dok će Novi Sad, od 4. do 8. jula ponovo biti domaćin Evropskog šampionata. Prvenstvo počinje u Kragujevcu od 22. do 24. juna, nastavlja se u Kladovu, Kanjiži, Baču, Bačkoj Palanaci, Novom Sadu, a završni turnir je u Beogradu od 30. avgusta do 2. septembra.

Povezana vest:  SEDEĆA ODBOJKA – 6. KUP KIKINDE 2015., Vasa Mijić promotor – trijumf Iskre iz Bugojn

-Ove godine je nešto drugačiji sistem takmičenja. Pokušavamo svaki put da odemo korak više. Imamo ligu, proširujemo bazu kako bismo postali velesila i u odbojci na pesku – rekao je promoter odbojke na pesku i potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Vanja Grbić.

Proslavljeni srpski odbojkaš će i ovog leta tokom turnira voditi školu odbojke za najmlađe. Za titulu šampiona i šampionki Srbije nadmetaće se brojni timovi iz sedam gradova, a ukupni nagradni fond finalnog turnira iznosiće 11.500 evra.

Povezana vest:  KADETI – X EP 2013., Francuska i Turska izborile plasman na SP u Meksiku

Predsednik OSS Aleksandar Boričić najavio je izgradnju centra u kome bi igrači mogli da vežbaju tokom čitave godine.

-Naš hendikep je jer nemamo uslove za trening preko zime i nadam se da ćemo uskoro rešiti taj problem. Počeli smo sa malim turnirom, zatim organizovali Balkansko takmičenje, a sada i Evropski šampionat u Novom Sadu. Svi znaju šta smo uradili u odbojci, a sada postajemo prepoznatljivi i u bič voleju – rekao je Boričić.

Povezana vest:  SENIORKE – PRVENSTVO ITALIJE, Titula za Draganu Marinković i Skavolini

Predsednik UO kopmanije „Vip mobile“ Tanasis Kacirumpas rekao je da će prvenstvo Srbije u odbojci na pesku kvalitetom igre i ove godine privući brojne ljubitelje ovog sporta.

-Počeli smo pre četiri godine sa ciljem da se populariše odbojka na pesku, da Srbija izađe na evropsku scenu i pokaže kao dobar organziator takmičenje. Nećemo se ovde zaustaviti i želimo da opravdamo prošlogodišnje nivo organizacije – reko je Kacirumpas.