nemacka_logo copy

NEMAČKA LIGA

Ministar policije pozvao sve klubove na odgovornost

 

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Hans-Peter Fridrih pozvao je danas profesionalne fudbalske klubove u zemlji da učine sve da utiču na ponašanje navijača kako ne bi dolazilo do incidenata.

-Svi naši profesionalni klubovi, a ima ih 54, moraju da se dogovore o pravilima ponašanja pre početka nove sezone. Moraju jasno da stave do znanja navijačima da je upotreba pirotehnike zabranjena i da nema “gledanja kroz prste“ – rekao je Fridrih nemačkim medijima.

Povezana vest:  Barselona za Toresa pripremila 46 miliona evra

On najavio dosledno sprovođenje politike „nulte tolerancije“ prema huliganima. Pre dva dana veliki broj navijača utrčao je u Dizeldorfu na teren na revanš utakmici plej-ofa za Bundesligu između Fortune i Herte. Utakmica je završena remijem 2:2, a plasman u elitno takmičenje izborila je Fortuna ukupnim rezultatom 4:3.

Meč je bio prekidan nekoliko puta i zbog ubacivanja baklji na teren, a sudija je morao da pošalje igrače oba tima u svlačionice kada je došlo do „invazije“ navijača na teren. Fudbalski savez Nemačke pokrenuo je istragu o ovim incidentima, a Herta je zatražila ponavljanje utakmice.

Povezana vest:  Čelsi namerava da dovede Hamšika