Russia_pav

KVALIFIKACIJE ZA EP

Kiks Engleske na Vembliju, preokret Rusije

 

Fudbalska reprezentacija Engleske odigrala je danas na londonskom Vembliju nerešeno 2:2 protiv Švajcarske u petom kolu G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dok je Rusija u Sankt Peterburgu savladala Jermeniju sa 3:1 u B grupi.

Englezi su današnjim remijem pružili šansu Crnoj Gori da se domogne prvog mesta u grupi. Crnogorci, koji imaju bod manje od Engleza, kasnije večeras dočekuju Bugarsku.

Povezana vest:  Mesi: Želim da Valverde ostane u Barseloni

Švajcarska je odlično počela duel na Vembliju i golovima veoma raspoloženog Trankila Barnete u 32. i 35. minutu došla do prednosti.

Domaća selekcija smanjila je zaostatak u 37. minutu pogotkom Frenka Lamparda iz penala. Strelac izjednačujućeg gola za Engleze bio je rezervista Ešli Jang u 51. minutu.

U duelu B grupe Rusija je gubila protiv Jermenije, ali je preokrenula i na kraju slavila sa 3:1, a junak utakmice bio je trostruki strelac Roman Pavljučenko.

Povezana vest:  Nikolić uglavnom zadovoljan nerešenim protiv Zvezde

Jermenija je povela u 25. minutu golom Marka Picelija. Minut kasnije Pavljučenko je izjednačio, a zatim je pogocima u 59. i 73. minutu iz penala osigurao Rusiji nova tri boda i prvo mesto na tabeli.