zoran_terzic_kzn_m_1

Terzić: Pobeda za samopouuzdanje, okrećemo se Ruskinjma

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je danas da je posle nenadanog poraza od Tajlanda bilo najvažnije da ekipa pobeđuje i na taj način i vrati samopuzdanje pred odlučujuće mečeve na Interkontinentalnim kvalifikacijama za OI u Londonu. Srbija je posle jučerašnjeg trijumfa protiv Koreje sa 3:1, jutros maksimalnim rezultatom savladala Kubu i sve je bliža cilju.

-Očekivali smo ovakvu utakmicu, znali smo da je teško igrati protiv ekipe sa takvim fizičkim predispozicijama, posebno kada imaju dobar prijem i razrađen napad. Važno je da posle nenadanog poraza od Tajlanda pobedimo sa 3:0 i ovaj dan pauze će svima dobro koristiti za odmor – rekao je posle meča Terzić.

Povezana vest:  Odbojkaš Smit, uspešan olimpijac uprkos invaliditetu

U Tokiju je sutra slobodan dan, a naredni protivnik najboljim srpskim odbojkašicama je reprezentacija Rusije, u petak od 6.30 po našem vremenu.

-Očekuju nas poslednje tri utakmice. Rusija je glavni favorit turnira i sve dobijaju maksimalnim rezultatom. Imamo šansu da odigramo pravu utakmicu i pokušamo da osvojimo neki poen, jer bi nam to puno značilo – rekao je Terzić.

Povezana vest:  XI EP 2015. – KVALIFIKACIJE, Poznat sastav muške kadetske reprezentacije Srbije za turnir u Subotici

Srednji bloker Srbije Nataša Krsmanović smatra da je nacionalni tim posle današnje pobede korak bliži Londonu.

-Puno nam znači ova pobeda, jer smo korak bliži plasmanu na OI. Zadovoljna sam kako smo odigrale. Moramo da odigramo najbolje što možemo i pobedimo Peru, mislim da će to biti dovoljno za prolazak. Ruskinje su najbolja ekipa na turniru i poznat protivnik, ali mislim da šansu moramo da tražimo protiv Perua – rekla je Krsmanović.

Tehničar Maja Ognjenović rekla je da će ekipi dobro doći slobodan dan kako bi se pripremila za odlučujuće mečeve.

Povezana vest:  IV EVROPSKA LIGA 2012., Španija pobedila Rumuniju sa 3:0

-Protiv Kube smo odigrali na istom nivou kao protiv Koreje. Maksimalna pobeda nam uliva samopuzdanje. Predstoje tri utakmce koje će odlucivati o plasmanu u London – rekla je Ognjenović.

Optimistički raspoložena pred duel sa Ruskinjama je i Jovana Brakočević.

-Možemo bolje, mada danas nismo imali previše oscilacija. Daćemo sve od sebe da pobedimo Rusiju. Ozbiljan su protivnik, biće neizvestan meč, ali nadam se da ćemo pobediti – zaključila je Brakočević.