VANJA 3

Stefana Veljković: Energija Vanje Grbića nam je dala dodatnu snagu

 

Srpska odbojkašica Stefana Veljković izjavila je danas da se u prelomnim trenucima utakmice protiv Japana, kada je plasman na Olimpijske igre bio pod znakom pitanja, setila Vanje Grbića i njegove energije kojom je motivisao saigrače u Sidneju 2000. godine.

-Na 19:16 za Japan u četvrtom setu, na tajm-autu smo se pogledale i shvatile da nam čitava sezona staje u tih nekoliko poena. Setila sam se Vanje Grbića i njegove energije kojom je motivisao ostatak ekipe na putu do zlata u Sidneju. Ne znam kako su se momci osećali u tim trenucima, ali mogu da kažem da smo mi, nakon tajm-auta bile uverene da ćemo preokrenuti meč u našu korist – rekla je Veljković.

Povezana vest:  XXVI SVETSKA LIGA 2015., Seniori Srbije sa Italijom u Pezaru i Bolonji

Ona je dodala da je na pola odlučujućeg seta osetila da su protivnice „slomljene“ njihovim glavnim oružjem – a to je upornost.

-Igrale smo maksimalno jako od prvog do poslednjeg poena na turniru, ali samo tako smo i mogle jer je ulog bio izuzuetno veliki. Tek sada sledi ono pravo, ono o čemu smo sanjale nakon eliminacije sa prošlih igara u Pekingu – rekla je Veljković.

Povezana vest:  KUP CEV, Austrijski Post Švehat protivnik Zvezdinih odbojkašica

Ona je čestitala svim reprezentativkama koje su igrale u Japanu, ali i onima koje su povrede omele da budu sa nacionalnim timom.

-Volela bih da u London odemo kompletne, zdrave i potpuno spremne. Sigurna sam da ako pružimo svoj maksimum, ni medalja nije daleko. Igraćemo u Londonu jedna za drugu, za našeg selektora i zemlju dok nas noge budu nosile – zaključila je Veljković.

Povezana vest:  Juniorke četvrti put u finalu Evropskog prvenstva