igor_kolakovic_srb_por

Igor Kolaković: Položili smo prvi ispit, okrećemo se Koreji

 

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković posle trijumfa protiv Japana (3:0) na startu interkontinentalnih kvalifikacija za OI u Londonu rekao je da je njegov tim položio ispit, ali da je do cilja ostalo još šest izuzetno teških mečeva.

-Protiv domaćina smo položili ispit, igrali smo strpljivo, posebno u momentima kad je Japan bio u naletu i kada se lomio meč. Verovao sam u ovu ekipu, dobro smo trenirali prethodnih dana i znatno unapredili igru u odnosu na prvi vikend Svetske lige u Hamamacuu – rekao je Kolaković.

Povezana vest:  Novosađanima set u Istanbulu

On je dodao da je meč priotiv Japana bio samo jedan u nizu, da preostaje još šest izueztno teških duela i da je sada najvažniji sutrašnji meč sa Korejom.

-Oni su skrenuli pažnju prvog vikenda Svetske lige igrama protiv Amerike, Italije i Francuske i lagani poraz od Irana na startu ovog turnira ne sme da nas zavara. To sigurno niej realno, čeka nas opasan rival i moramo da budemo strpljivi kao protiv Japana – poručio je Kolaković.

Povezana vest:  SENIORI – 46. KUP SRBIJE – ČETVRTFINALE, Crveno – beli u polufinalu Kupa

Slobodan Nikić je izrazio nadu da posle odlične igre protiv Japana neće biti opuštanja.

-Samo da ovako nastavimo. Bitno je da ne dođe do opuštanja i sa ovom atmosferom koju imamo mislim da neće biti problema – rekao je NIkić.

Marko Podrašcanin je posebno bio zadovoljan reakcijom tima u trećem setu.

-Važno je da smo posle 2:0 i pauze od gotovo pola sata jako ušli u treći set i priveli meč kraju. Japan treba što pre zaboraviti, čeka nas Koreja, jedan od odlučujućih mečeva za odlazak na Olimpijadu – rekao je on.

Povezana vest:  SENIORKE – V SUPER KUP SRBIJE 2017, Prvi trofej za Vizuru u novoj sezoni

Nikola Rosić ističe značaj pobede u prvom meču, pogotovo jer je Japan uvek nezgodan na svom terenu.

-Ne mogu da kažem da su oni igrali loše, ali mi smo držali visok nivo. Sad je najvažnije da se odmorimo za Koreju i zapnemo iz sve snage, jer svaki poen i svaki set je veoma značajan – zaljučio je Rosić.

Utakmica između Srbije i Koreje igra se sutra od devet sa našem vremenu.