srbija-bugarska1

Srbija sigurna na startu protiv Japana

 

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije uspešno je startovala na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu, pošto je danas u Tokiju savladala Japan sa 3:0 (25:19, 25:23, 25:16). Utakmicu u dvorani Metropoliten posmatralo je 4.000 gledalaca, a sudili su Danijel Gonsales iz Meksika i Pjotr Dudek iz Poljske.

SRBIJA: N. Kovačević 10, U. Kovačević, Janić, Petković 2, Stanković 6, Nikić 13, Mitić, Rašić, Atanasijević 3, Starović 7, Podraščanin 10, Rosić.

Povezana vest:  KUP IZAZIVAČA 2016., Spartak iz Ljiga maksimalno na debiju u Kupu Izazivača

JAPAN: Nagano, Kondoh, Usami, Jamamoto 11, Tomimacu 3, Macumoto 3, Jamamura 1, Šimicu, Fukuzava 12, Išiđima 3, Jonejama 7, Košija.

Odlično je Srbija počela turnir u Tokiju. Pored, važne, maksimalne pobede protiv Japana, izabranici Igora Kolakovića su, uz kvalitetnu igru, kako u odbrani, tako i u napadu, demonstrirali zašto su u vrhu svetske odbojke.

Imponovala je sigurnost i mirnoća, naročito u presudnim trenucima drugog seta, koja je Srbiji donela važna tri boda bez izgubljenog seta, pogotovo, jer su istim rezultatom završene i ostale utakmice, u kojima je Australija pobedila Venecuelu, Kina savladala Portoriko, a Iran bio bolji od Koreje. Odbojkaši Srbije ni u jednom trenutku nisu dopustili igračima domaće selekcije da uopšte pomisle da mogu da naprave iznenađenje.

Povezana vest:  SENIORKE – 48. KUP SRBIJE 2013./2014. – ČETVRTFINALE, "Crveno – bele" ubedljive u Lazarevcu

Naredni protivnik najboljim srpskim odbojkašima je reprezentacija Južne Koreje sa kojom se sastaju sutra od devet sati po našem vremenu. Plasman na OI izboriće pobednik turnira i najbolja azijska selekcija. Ukoliko azijski tim bude pobednik, na OI će ići i druga najbolje plasirana selekcija sa ovog kontinenta.