igor_kolakovic_kzn_bgd
Kolaković: Nedostajalo nam energije, ali važna je pobeda

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković rekao je danas da je njegovom timu na momente nedostajala energija u meču sa Portorikom, ali da je uprkos tome „suvim“ kvalitetom došla do ubedljive pobede (3:0) na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Tokiju.
-Nismo imali dovoljno energije, ali smo ipak znali da smo jača ekipa od Portorika. Bilo je jasno da ćemo pobediti, bilo je samo je pitanje rutine. Čeka nas dan odmora, a već sledeći meč protiv Irana može da bude kvalifikacioni. Ako pobedimo možemo da se nađemo u Londonu – kazao je Kolaković posle meča u Tokiju.
On je dodao da je Iran prethodnih godina umeo da bude nezgodan rival Srbiji.
-Uvek su najteže unapred dobijene utakmice. Portoriko se pokazao kao najslabija ekipa na turniru. Ovo je bila brza i lagana pobeda, odmorili smo neke igrače koji su do sada izneli najveći teret, tako da nije moglo bolje da se završi – prokomentarisao je primač Bojan Janić.
Libero Nikola Rosić kazao je da je od današnje igre važnija činjenica da je Srbija osvojila tri boda.
-Važno je da smo bili i ubedljivi, pošto je svaki set bitan. Igra nije bila kao prethodnih dana. Dosta smo energije uložili u tim utakmicama. Čeka nas dan odmora, pa sledi duel sa Iranom. Svi znamo da nas ta pobeda vodi na OI – dodao je Rosić.

Povezana vest:  SP JAPAN 2010, Jelena Nikolić: Bile smo bolje nego što rezultat pokazuje