igor_kolakovic_kzn_1

Igor Kolaković: Grupa je jaka, ali možemo u četvrtfinale

 

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas posle žreba za Olimpijske igre u Londonu da je njegova ekipa dobila jaku grupu, ali da može da se plasira u četvrtfinale. Srbija će u Grupi B na Olimpijskim igrama igrati sa Brazilom, Rusijom, SAD, Nemačkom i Tunisom, dok su u Grupi A Italija, Poljska, Bugarska, Argentina, Australija i domaćin Velika Britanija.

Povezana vest:  Četvrti put oboren rekord – u Kraljevu 41 ekipa na petom turniru VII „Vip Beach Masters 2014." – Prvenstva Srbije u odbojci na pesku

-Grupa je očekivano jaka, na Olimpijskim igrama nema lakih grupa. Primarni zadatak nam je borba za četvrtfinale. Neće biti lako zbog protivnika, ali na OI ne idemo sa drugim ciljem osim četvrtfinala koje donosi možda i veće plasmane – rekao je Kolaković u Dominikanskoj Republici, gde Srbija ovog vikenda igra utakmice Svetske lige.

Primač servisa Bojan Janić istakao je da Srbija uz malo sreće može da se nađe u borbi za medalju na Olimpijskim igrama.

Povezana vest:  Juniorke Srbije superiorno protiv Bosne i Hercegovine, od 20,00 časova protiv Grčke

-Grupa je dosta jaka, što je u redu. Imamo šanse da prođemo grupu, ali to neće biti jednostavno. Uz malo sreće i bolji plasman u grupi, možemo da izbegnemo prve tri četiri reprezentacije na svetu i uđemo u borbu za medalju. Možemo da pobedimo svakoga ako se dobro spremimo – istakao je Janić.

Tehničar Mihajlo Mitić kazao je da reprezentaciji Srbije neće biti lako na Olimpijskim igrama.

Povezana vest:  JUNIORI – XVI SP 2011, Srbija ponovo pobedila prvaka Evrope

-Dosta smo radili da se plasiramo na OI i tamo smo se i našli. Zaslužili smo. Realno je da uđemo u četvrtfinale, neće biti lako, jer Nemačka i Tunis nisu autsajderi. Verujem da ćemo uspeti da izborimo plasman u četvrtfinale – kazao je Mitić.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta ove godine.