zvezda222_14_koloVINER LIGA, SENIORI

 

Zvezda „skratila” derbi na 70 minuta

 

Trebalo je to da bude derbi kola, pa i dosadašnjeg dela prvenstva, ali je meč prošlogodišnjih finalista plej-ofa trajao svega 70 minuta! Crvena zvezda je lako došla do pobede i tri boda protiv Radničkog Kredi banke, nanela aktuelnom šampionu prvi poraz i lansirala Partizan na prvo mesto na tabeli Viner štediše Super lige.

Uzbuđenja je bilo samo na startu meča. Držali su se gosti u igri do drugog tehničkog tajm-auta, kad su imali poen zaostatka (16:15), ali su crveno-beli bili čvršćih nerava u završnici, pa su se najpre „odlepili“ na bezbednih plus četiri (21:17), a potom izdržali poslednji pritisak Kragujevčana i prelomili ovaj set – 25:23.

Povezana vest:  Dejan Bojović uručio volonterima zahvalnice

U naredna dva perioda igre ekipa Željka Bulatovića je veliku prednost sticala već do prvog obaveznog predaha, a posle je razlika samo rasla. U drugom setu Zvezda je lako došla do 8:2, a igra je zaista u tim momentima bila na vrhunskom nivou. U ovom periodu domaći su imali 63 % uspešnosti realizacije napada, pet blokova i tri asa, a rival je bio daleko ispod nivoa potrebnog za derbi meč.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORKE, Treća pobeda Obrenovčanki

Slična slika viđena je i u trećem, ispostavilo se poslednjem setu na ovom meču. Crvena zvezda je odmah otišla na plus pet (8:3), a potom je samo uvećavala razliku za konačnih 25:16. Kod domaćih, uz sjajnog Mihajla Mitića, vrlo dobri su bili i primači servisa Jakovljević i Terzić.

Nešto slabiju partiju pružio je dojučerašnji prvotimac Radničkog, a sada korektor Zvezde, Dušan Petković. Kragujevčani nisu imali igrača sa dvocifrenim učinkom, pa i nisu mogli da očekuju nešto više u Beogradu u takvom odnosu snaga.

Povezana vest:  Marko Galešev i Raško Jovanović u četvrtfinalu

 

Crvena zvezda – Radnički Kredi banka 3:0 (25:23, 25:12, 25:16)

 

Dvorana: SC „Šumice“. Gledalaca: 400. Sudije: Dragutin Ćuk i Nenad Davidović (oba Beograd). Trajanje meča: 70 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Okolić, Pajić, Stoilović, Bojović 9, Koprivica, Milutinović 4, Jakovljević 13, Mitić 4, Terzić 7, Petrović, Petković 9, Vujić (libero). Trener: Željko Bulatović.

RADNIČKI KREDI BANKA: Ćirović, Jovanović 3, Radović 4, Protić, I. Ivović 6, Stevanović 8, J. Ivović, Blagojević, Pantelić (libero), Opačić 5, Hadžifejzović 5. Trener: Slobodan Kovač.