igor_kolakovic_kzn_arg

Kolaković: Želja je prevladala kvalitet protivnika

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas da je pobeda na startu drugog vikenda A grupe Svetske lige protiv selekcije Rusije (3:1) posledica velike želje i borbenosti njegovog tima.

-Ovo je tipičan primer kada želja prevlada kvalitet protivnika. Međutim, ne zavaravam se, meč je presudila glad za pobedom protiv velikog protivnika kao što je Rusija. Presrećni smo zbog trijumfa, uvećali smo bodovni saldo u Svetskoj ligi, što u krajnjem skoru ne mora ništa da znači – rekao je posle meča Kolaković.

Povezana vest:  Bivša odobojkašica Obilića poginula u saobraćajnoj nesreći u SAD

Jednu od najboljih partija u seniorskom timu pružio je Uroš Kovačević, koji je sa 16 osvojenih poena bio najefikasniji u srpskom timu.

-Mladi su iskoristili ukazanu šansu na najbolji način. Pobeda protiv Rusije je veliki podvig, atmosfera je bila sjajna i znao sam da ne možemo da izgubimo. Očekuje nas meč protiv Kube, trudićemo se da odigramo što bolje, ponovim dobru atmosferu i pokušamo da zabeležimo novu pobedu ili bar oštetimo reprezentaciju Kube – rekao je Kovačević.

Povezana vest:  KADETKINJE – IX EP 2011., Srbija – Nemačka sutra od 16,30 časova za treće mesto

Reprezentativac Šaša Starović nada se da Srbija nastavi u pobedničkom ritmu. Pokazali smo da možemo da igramo i sa velikim ekipama, iako smo bili u izmenjenom sastav. Reprezentacija Rusije je došla kompletna, ali uspeli smo da svaki set odigramo na visokom nivou i bukvalno ih stisnemo“, rekao je Starović. Naredni meč u Dominikanskoj Republici Srbija igra u noći između subote i nedelje od 1.30 sati po našem vremenu protiv Kube.

Povezana vest:  Odigrana „Kids liga" u Aranđelovcu i varedni trening „Škole odbojke"