igor_kolakovic_srb_por

Kolaković: Kuba nas je vratila u realnost

 

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković posle jutrošnjeg ubedljivog poraza od Kube u Svetskoj ligi izjavio je da je njegov mladi tim vraćen u realnost.

-Ova utakmica je pre svega korisna za nas, uostalom kao i sve ovde. Posle impresivne pobede protiv Rusije sada smo se vratili u realnost, pre svega zato jer nas je Kuba ozbiljnije shvatila, pritisla servisom, na taj način uzela 15 lakih poena, a mi samo jedan. Tu je i napravljena najveća razlika – istakao je Kolaković.

Povezana vest:  "Specijala plaketa OSS" odbojkaškom klubu Vojvodina NS Seme

On je dodao da je ipak jednim delom zadovoljan, pošto je bilo dobrih perioda igre.

-Bilo je dobrih delova igre i to me naravno raduje. Insistirao sam da igramo kvalitetno poene i da ne gledamo koji je rezultat. Uostalom, kad Kuba igra na visokom nivou, onda nemate šanse – konstatovao je Kolaković.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORKE, Zvezda bolja od Kolubare, Spartak opravdao ulogu favorita

Prema njegovim rečima poslednji duel sa Japancima biće takođe težak, iako su oni po rejtingu najslabija ekipa na turniru.

-Oni su pre svega veoma uporni, a mi nemamo iskustva sa takvim ekipama. Nadam se ca ćemo igrati kvalitetno i da će nam se vratiti Atanasijević, koji je zbog temperature propustio meč sa Kubancima – zaključio je Kolaković.

Kapiten Srbije Bojan Janić rekao je da je poraz od Kube na neki način i očekivan, jer je teško od mladog tima očekivati da dva dana u dahu odigra odlično.

Povezana vest:  OI 2016, Treneri na konferenciji za novinare, Srbija na startu protiv Italije

-Pre svega, Kubanci su dobro odigrali, na sevisu, a nama je nedostajalo svežine. Idemo dalje, dignute glave i da pokušamo da pobedimo Japan – poručio je Janić.

Utakmica između Srbije i Japana igra se večeras od 21.30 sati po našem vremenu.