ivan_miljkovic_rep_odbojka

Atanasijević: Nije lako zameniti Miljkovića, ali trudim se

 

Reprezentativac Srbije u odbojci Aleksanadar Atanasijević izjavio je danas da nije lako zameniti legendarnog Ivana Miljkovića, ali da će se zajedno sa Sašom Starovićem potruditi da se njegov izostanak što manje oseti.

-Miljković je možda najbolji igraču svih vremena i teško ga je zameniti. Na meni i Staroviću je da se dopunjujemo i zajedničkim snagama probamo da nadomestimo taj nedostatak. Mislim da nam to za sada polazi za rukom i da ćemo na OI, kada bude bilo najpotrebnije, biti na njegovom nivou – rekao je Atanasijević.

Povezana vest:  SP ITALIJA 2010, Srbija pobedila Italiju i osvojila bronzu

Mladi korektor je rekao da mu je velika čast što će biti među 112 sportista koji predstavljaju Srbiju u Londonu.

-Nije lako osvojiti medalju na OI, trudićemo se da igramo što bolje, da se borimo za svaku loptu i nadam se da ćemo se iz Londona vratiti uzdignute glave. Grupa nam je teška, mnogo jača nego ona sa kojom ukrštamo, tako da je najvažnije da uđemo u četvrtfinale, a posle je sve moguće. Odlučivaće jedna utakmica – dodao je Atanasijević.

Povezana vest:  Odbojkaši Srbije od naredne godine s novim stručnim štabom

Srbija će igrati u B grupi sa Brazilom, Rusijom, SAD, Nemačkom i Tunisom, a plasman u četvrtfinale izboriće najbolje četiri selekcije. Odbojkaški turniri na Olimpijskim igrama biće održan u dvorani Erls Kort od 28. jula do 12. avgusta.