SRB-TUR_06

Poraz srpskih odbojkašica od Južne Koreje

 

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u 2. kolu Grupe B Olimpijskih igara u Londonu od selekcije Južne Koreje sa 1:3 u setovima (12:25, 16:25, 25:16, 21:25).  Evropske šampionke prethodno su sa 1:3 poražene od Kine, dok su Južnokorejke istim rezultatom izgubile od Sjedinjenih Američkih Država. Naredni rival Srbiji biće Turska, u sredu u 15.45.

Povezana vest:  KUP CEV 2016., NIS Spartak u osmini finala protiv Stince iz Bakaua – Crvena zvezda protiv Volej Kenica

Po broju osvojenih poena reprezentaciju Srbije predvodila je Sanja Starović sa 16. Milena Rašić je osvojila 11, a Ivana Đerisilo 10. Ubedljivo najefikasnija u meču bila je Kim Jeon Kung sa 34 poena.  Posle lošeg starta utakmice, izabranice selektora Zorana Terzića u trećem setu uspele su da podignu nivo i smanje zaostatak.

Sa dobrom igrom srpske odbojkašice nastavile su i u četvrtom setu, ali su posle dosta neizvesnosti Južnokorejke uspele da se ‘odlepe’ na 21:18 i potom reše meč u svoju korist.  Najveći problem evropskih šampionki u ovom meču bio je prijem posle servisa protivničkih igračica, pa su južnokorejske odbojkašice uspele da pobede Srbiju prvi put posle šest poraza.

Povezana vest:  OSS darovao 170 lopti pionirkama i pionirima