zoran_terzic_kzn_m_1

Terzić: Četvrtfinale nije realno

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić posle današnjeg poraza od Južne Koreje (3:1), u drugom kolu Olimpijskog turnira, rekao je da je evidentno da je ekipa u London došla nespremna.

-Situacija je takva da je vrlo teško reći da smo protiv nekog favoriti, ekipa je nova, nije igrala zajedno i nije spremna za neko veliko takmičenje, zbog povreda, neke igračice igraju prvi put, neke posle duge pauze, a neke koje su dugo tu su van forme – rekao je Terzić novinarima u Londonu.

On je rekao da je ekipa ovog leta imala neverovatne malere.

-Nije alibi, ali je neverovatno da nam se povrede svi primači (Nikolić, Molnar, Malagurski), Brakočević i Ognjenović nisu trenirale deset dana, pa problem sa Veljković. Nismo uspeli to da nadomestimo nekim treningom, nije bilo ni vremena – istakao je Terzić.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORKE, Dinamo iznenadio u Subotici

Prema njegovim rečima plasman u četvrtfinale nije realan, ali ne zbog dva poraza, već zbog loše igre.

-Da mi igramo dobro imali bismo šansi i protiv Brazila i Amerikanki, ali mi smo van forme i to me plaši – naveo je on.

Na pitanje da objasni raspravu sa Jovanom Brakočević tokom drugog seta Terzić je rekao da su to „normalne stvari“.

-Dešavaju se takve stvari na utakmicama, adrenalin radi malo drugačije nego u normalnim okolnostima, može da se desi neki komentar koji se meni ne svidi. U našem timu se hijerarhija dobro zna, zna se kome je gde mesto, to zna i Jovana, znam i ja i neće biti problema – konstatovao je Terzić.

Povezana vest:  Kvalifikacije za OI 2012. počinju u novembru iduće godine

Ivana Đerisilo je bila očajna posle poraza, kako je navela, jer ne zna da objasni šta se desilo sa ekipom.

-Od ovoga gore ne može, volela bih da znam kako da što pre izađemo iz tame. Nije problem ni motivacija zbog slabijih rivala, ovo su ipak Olimpijske igre. Najviše mi je krivo što ne ispoštujemo dogovor, a u svakom meču imamo periode kad ‘deremo’ protivnika – rekla je ona.

Povezana vest:  Jedinstvo iz Stare Pazove u odbojkaškoj Superligi

Kapiten Maja Ognjenović primetilsa je kao da u ekipi postoji strah od pobede.

-Definitivno postoji nešsto što nas koči na terenu. Imali smo priliku i u cectvrtom setu da izjednačimo, ali eto. Nemamo ništa od tugovanja i moramo da smognemop snage da se suprostavimo Turkinjama Brazilkama i Amerikankama – istakla je ona.

Ona kaže da joj je žao jer zna da je ekipa protiv Koreje mogla do pobede.

-Koreja nije neko ko nas dobija sa 25:12 i 25:16. Nadam se da će biti bolje protiv jačih rivala – zaključila je Ognjenovićeva.