terzic_kzn_hotel_m
Terzić: Ne može ništa za dan da se promeni
Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić rekao je posle trećeg poraza na olimpijskom turniru da ne veruje da puno toga može da se promeni u igri njegove ekipe u nastavku takmičenja.
-Teško šta može da se popravi što se igre tiče. Ne može za jedan dan da se bilo šta popravi, nema tu nekih preteranih promena. Govoreći o nekoj taktičkoj spremi ekipe, tehničkoj ili fizičkoj, treba ih rasteretiti maksimalno, pustiti da igraju i sigurno da će neka prava igra i rezultat doći – rekao je Terzić posle poraza od Turske.
On je dodao da ekipa nije u formi, ali da će uprkos tome probati da popravi utisak u poslednje dve utakmice.
-Jedino na motivacionom planu da pokušamo svi zajedno da probamo da ovaj turnir izguramo do kraja na pravi način. Svojim ponašanjem na terenu i van njega da pokažemo da smo prava ekipa. Prava ekipa nekad gubi, nekad dobija, tako je to u sportu i ne treba oko toga praviti dramu unutar ekipe – kazao je Terzić.
Srpski selektor je nastavio da analizira lošu igru evropskih šampionki.
-Imamo situaciju gde skoro za svaki poen moramo da se borimo i da napravimo puno toga. A i kada dođemo u situaciju da smo u egalu i da imamo neku šansu, onda izgubimo 2-3 lopte lako i posle je teško sve to nadomestiti. To su stvari koje puno nerviraju tokom igre i sigurno mnogo loše izgledaju gledajući sa strane, ali moramo da budemo svesni da su normalne za ovu ekipu – objasnio je Terzić.
Korektor Jovana Brakočević smatra da ovaj tim nema problema sa motivom.
-Nešto nam nedostraje, ne znam šta, ali motiva ima. Sigurno da dajemo sve od sebe, ali očigledno, ovo je naš maksimum. Samo do kraja da odigramo što bolje, koji god rezultat da bude – rekla je Brakočević.
Ona je istakla da ekipa može mnogo bolje.
-Očigledno je da nemamo snage da prelomimo stvar. Ne možemo da izdržimo da se radujemo u kontinuitetu, jer nemamo energije. Mislim da svi treba da budu ponosni na nas što se trudimo i što smo došle ovde, a sad što ne možemo bolje od ovoga…biće valjda drugih prilika – rekla je Brakočević i dodala da nema očekivanja kada je plasman u četvrtfinale u pitanju.
Tehničar Maja Ognjenović smatra da je ekipa danas bolje izgledala na terenu nego u prethodne dve utakmice.
-Ponovili smo meč bez energije, bez duha, ne znam zašto. Ova
utakmica je danas bila mnogo bitna, maltene presudna. Da smo dobili sigurno da bismo dobili krila i imali u naredna dva meča više snage, energije i motiva. Sad je baš teško. Trebalo bi da odigramo za sebe, da uživamo i da na terenu izgledamo onako kako možemo, a ne ovako kao u ove tri utakmice – zaključila je Ognjenović.
Povezana vest:  KADETI – KVALIFIKACIJE ZA IX EP 2011, Vicešampioni Evrope savladali Ukrajinu u Harkovu