novak_olimpijada
Đoković: Ne razmišljam o finalu, to bi me poremetilo
Najbolji srpski teniser Novak Đoković posle današnje pobede protiv Lejtona Hjuita i plasmana u četvrtfinale olimpijskog turnira u Londonu rekao je da ne razmišlja o finalu, jer bi to poremetilo njegovu koncentraciju i da je fokusiran samo na sledećeg rivala.
-Hjuit je i danas pokazao koliko je nezgodan protivnik. Njemu je ovo bio najbolji meč protiv mene u poslednjih par godina na ovoj podlozi i definitivno je bio bolji igrač u prvoj polovini meča. Ja sam pokušavao da promenim taktiku, budem malo agresivniji, preuzmem kontrolu, što sam i uspeo u važnim trenucima i to mi je donelo pobedu – rekao je Đoković.
On je priznao da je igrao mnogo slabije nego prethodnog dana protiv Endija Rodika, ali da je to razumljivo.
-Svaki sportista će vam reći da je svaki dan drugačiji, ne može da se kopira prethodni, to je sasvim normalno. Ja uvek želim da pružim maksimum i dogovorenu taktiku sprovedem na terenu. Međutim, to ponakad nije moguće, a zavisi i od protivnika. Recimo, Rodik je mnogo bolji server, dok Hjuit znatno bolje i jače vraća servis. Oscilacije su normalna stvar, ali veoma je važno pronaći pravu taktiku i preokrenuti meč – konstatovao je Đoković.
Kada je u pitanju četvrtfinalni meč sa Žo-Vilfredom Congom, Đoković je rekao da će biti neizvesno i dodao da uopšte na rezmišlja o finalu.
-Conga je više puta igrao polufinale Vimbldona, osvajao je Kvins, pobeđivao je Federera ovde. Nema izrazitog favorita, moram da se skoncentrišem, da se usredsredim na taktiku. Ne razmišljam o finalu, jer to ne bi bilo dobro za mene i poremetilo bi mi koncentarciju za naredni meč.
Na kraju razgovora sa srpskim iveštačima sa Olimpijskih igara Đoković je rekao da mu je žao što su teniseri udaljeni od Olimpijskog sela i da mu je zato utisak o Igrama malo polovičan, ali da je ponosan što predstavlja Srbiju i što vlada familijarni duh u timu.
-Fenomenalno je biti deo Olimpijskih igara, ali nama teniserima je žao što smo daleko, pa ne stižemo da odemo u Selo gde je centar dešavanja i pogledamo uživo nastupe nekih sportista iz naše zemlje. Što se mene tiče, privilegija je biti predstavnik svoje zemlje na Igrama. Srećan sam što me drugi sportisti podržavaju, juče je bio bokser Drenovak, danas i stonoteniser Jevtović. Atmosfera među nama je sjajna i nadam se da ćemo uspeti da Srbiji donesemo što više medalja – zaključio je Đoković.
Povezana vest:  ATP MADRID, Troicki i Mertinak u drugom kolu dublova