Ratko_Pavlicevic
Odbojkašice Zvezde u Ligi šampiona vide šansu za napredak
Trener odbojkašica Crvene zvezde Ratko Pavličević rekao je danas pred utakmicu protiv azerbejdžanske Lokomotive u prvom kolu Lige šampiona da je to takmičenje šansa da
njegova ekipa napreduje i nadogradi svoju igru.
-U Ligi šampiona nema lakih protivnika, u tom takmičenju se pružaju velike mogućnosti i to su sve dobro sastavljene ekipe. Mi smo mlada, ali perspektivna ekipa. Prošle godine smo osetili igranje evropskih utakmica i ovo nam pruža šansu da nadogradimo našu igru I napredujemo – rekao je Pavličević novinarima u Beogradu.
Pored Lokomotive, sa Zvezdom se u Grupi F nalaze ruski Dinamo iz Moskve i poljska Mušina.
-Moramo da budemo koncentrisani jer će se svaka greška u ovom takmičenju duplo naplaćivati. Mojoj ekipi su potrebne ovakve utakmice, jer svaki poen je prilika da se pobedi, ali nije realno da pobeđujemo, iako smo motivisani – kazao je Pavličević.
On je istakao da će u prvom kolu protiv Lokomotive iz Bakua biti teško, ali da će samim tim biti slađe ako pobede.
-Lokomotiva nije nepoznanica. Biće teško, ali samim tim će biti slađe ako pobedimo. Verujem da ćemo se dobro pripremiti za taj meč. Uveren sam da u nekim segmentima možemo da igramo egal i to svakako možemo da iskoristimo – istakao je trener crveno-belih odbojkašica.
Pavličević je rekao da nije zadovoljan kako je njegov tim počeo takmičenje u srpskom prvenstvu ove sezone.
-Ne mogu da budem zadovoljan igrama na početku sezone jer smo izgubili od Jedinstva u prvom kolu prvenstva, ali smo potom pobedili Varadin i tom igrom sam zadovoljan. Na nama je da pokažemo da imamo kvalitetne igračice i kvalitetan klub, koji ima i muški i ženski tim u Evropi – rekao je Pavličević.
Odbojkašica Zvezde Mina Popović kazala je da njenom klubu nije alibi to što ima mlad tim.
-Igramo protiv Lokomotive u prvom kolu, koja je jedna veoma jaka ekipa. Na nama je da pružimo što više možemo, bez obzira što smo mladi, to nam nije alibi – kazala je Mina Popović.
Odbojkašice Zvezde dočekaće Lokomotivu sutra u 18.00 u hali Šumice u Beogradu.
Povezana vest:  BEACH – VOLLEY – HALKBANK BALKANSKO PRVENSTVO 2012. ZA IGRAČICE I IGRAČE DO 20 GODINA, Saša Surla i Đorđe Klašnić, i Miljan Milović i Marko Ziroje u polufinalu