zvezda_uoci_3_meceva_Liga_sampiona
CEV LIGA ŠAMPIONA 2013.
Francuski Tur u Šumicama, crveno-bele dame u Moskvi

 

Odbojkašice i odbojkaši Crvene zvezde, posle sedmodnevne pauze, nastavljaju takmičenje u CEV Ligi šampiona, ove sedmice na programu su utakmice 3. kola elitnog klupskog takmičenja.
Odbojkaši Crvene zvezde u utorak, 13. novembra, u dvorani Šumice, od 20 časova, ugostiće francuski Tur. Biće to treći meč crveno-belih u Grupi C a drugi koji igraju pred svojim navijačima.
Odbojkašice Crvene zvezde, u četvrtak, 15. novembra, u okviru trećeg meča u Grupi F, gostuju u Moskvi, igraće protiv Dinama.
Duel sa francuskim predstavnikom, odnosno gostovanje u Rusiji, odbojkaša i odbojkašica Crvene zvezde bili su povod za održavanje konferencije za novinare.

Povezana vest:  SP ITALIJA 2010, Grbić: Borićemo se do poslednje lopte

Trener crveno-belih Duško Nikolić pozvao je navijače da podrže njegov tim protiv Tura.

-Nadam se dobrom rezultatu, a to je bod, videćemo možda i pobeda. Tur je sjajna ekipa sa pet stranih igrača, za razliku od nas imaju ogromno iskustvo, svake godine igraju Ligu šampiona i nama će ova utakmica poslužiti za dokazivanje – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Prema rečima Filipa Vujića, odbojkaši su dobro trenirali i spremno dočekuje novi meč u LŠ.

Povezana vest:  Vanja Grbić kandidat za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije

-Ne bih da ulazimo u meč sa prevelikim ambicijama, ali ovo nam je najbolja šansa. Tur nije kvalitetan kao Trentino, ali je jači od domaćih ekipa. Mislim da navijačima možemo da priuštimo dobru utakmicu – rekao je Vujić.

Impresije uoči puta u Moskvu izneo je i trener ženskog tima Ratko Pavličević.

-Dinamo je odlična ekipa, koja svake godine dovede nekoliko pojačanja. Na pripremnom turniru u Katovicama izgubili smo sa 3:1, ali ovo je sada LŠ, biće drugačije, jer oni imaju ambicije da se plasiraju na fajnal-for. Za nas je važno da probamo da odigramo kao u prvom meču protiv Lokomotive i pružimo jak otpor – rekao je Pavličević.

Povezana vest:  Terzić: Fantastična igra ohrabrenje pred EP

Odbojkašice Juilja Milović i Teodora Pušić očekuju da Zvezda pruži dostojan otpor ekipi, koja je važi za favorita u grupi.

-Kako sezona odmiče počele smo da se popravljamo, pobedile smo već drugu utakmicu za redom i trudićemo se da im uzmemo bar jedan set – rekla je Pušić.