wiener_novi_logo 

SENIORI, VINER LIGA
Partizan proradio u Kraljevu, peti poraz Vojvodine
 
Proradio je i Partizan i to u Kraljevu! Crno-beli su napokon odigrali partiju na nivou koji se od njih očekuje, a ceh je platila Ribnica, koja je imala lepu priliku da nadogradi trijumf ostvaren u prošlom kolu u Subotici.
Sam početak meča nagoveštavao je da su gosti silno motivisani. Partizan je brzo poveo sa 8:5 na prvom, imao je i „plus pet“ (16:11) na drugom tehničkom tajm-autu. Na sjajnu realizaciju prvog napada crno-belih Kraljevčani tada nisu našli odgovor – 25:19.
Činilo se ipak da je Ribnica došla dodaha u drugom periodu. I bilo je tako, ali je njihova dobra igra potrajala samo u ovom setu. Uzvratili su tada Kraljevčani istom merom Partizanu – 25:19 i meč kao da je krenuo od početka.
I opet su Beograđani nametnuli žestok ritam, najviše zahvaljujući Brđoviću, Miniću i Nikoliću, ali ogroman doprinos dali su i libero Rajković, kao i srednjak Nikolić. Partizan je poveo odmah na startu sa ogromnih 7:0, a do kraja ovog seta Ribnica nije imala snage da uzvrati – 25:17.
Najviše uzbuđenja viđeno je u četvrtom periodu. Dugo su se rivali smenjivali u vođstvu, a u završnici su ipak crno-beli imali poen viška (21:20). Nedugo potom došli su i do dve vezane meč lopte (24:22), a iskoristili su drugu – 25:23. Zanimljivo, Partizan je i drugi trijumf ove sezone ostvario u gostima.
U vojvođanskom okršaju koji je trajao neverovatnih 128 minuta veliku pobedu u Novom Sadu slavio je subotički Spartak. Gosti su gubili sa 2:0, spasili su i meč loptu u petom setu, a na kraju su se radovali trijumf koji će im mnogo značiti, ne samo u bodovnom smislu.
Odlazak Milije Mrdaka se osetio u igri Vojvodine. Doduđe, šansu je dobio i sjajno je iskoristio Dražen Luburić, ali Novosađani nisu imali snage da izdrže do samog kraja. Prosto neverovatno zvuči da su zabeležili peti poraz u sedam kola i da su svaki od tih pet puta osvojili po bod posle taj-breka!
U prva dva seta Vojvodina je igrala vrlo dobro, najviše zahvaljujući upravo pomenutom Luburiću, ali i kapitenu Roljiću, te Čubrilu i Veselinoviću. Ipak, od trećeg seta potpuno drugačija slika na terenu.
Spartak je pokazao da može da se nosi sa renomiranim rivalom, a uverili su ljubitelje odbojke da su protiv Kraljevčana imali samo slab dan u prošlom kolu. Subotičani su vodili tokom čitavog trećeg perioda, u čijoj završnici su odoleli naletu Novosađana, koji su prišli na samo poen zaostatka (21:20).
Slično je bilo i u četvrtom setu, samo je tada prednost prelazila sa jedne na drugu stranu. Imala je čak Vojvodina poen viška (22:21), ali nije bila kara da tada obezbedi sva tri boda, Spartak je preokrenuo – 25:23.
U već opisanoj završnici susreta Vojvodina je prokockala meč loptu (14:13), a kad je bilo najvažnije Subotičani su predvođeni Lukom Medićem vezali tri poena i zabeležili treću pobedu. Zanimljivo, Spartak trenutno ima pobedu više i čak četiri boda manje od Novosađana!

 

Povezana vest:  SP ITALIJA 2010, Rezultati i raspored utakmica