jenson button august 2011 

FORMULA 1
Baton: Alonso je zaslužio naslov više od Fetela
 
Kulminacija ovogodišnjih uzbuđenja u Formuli 1 dogodiće se u nedelju u Sao Paulu, a u lovu na naslov svetskog prvaka su ostali samo Sebastijan Fetel i Fernando Alonso. Nemac ima 13 bodova više i samim je time favorit.
Ali, nije mali broj onih koji smatraju da je naslov više zaslužio Ferarijev vozač koji je praktično tokom cele sezone iz slabijeg bolida od Fetelovog izvlačio maksimum. I pilot Meklarena Dženson Baton misli da bi bilo pravednije da kruna pripadne Špancu.
-Fernando je u vrhu od prve trke i nije napravio nijednu grešku. Konstantno je vrlo brz. Napravio je sjajan posao s bolidom koji mu je na raspolaganju. Sebastijan, pak, nije imao konstantu, s odličnim je Red Bulovim bolidom bio fantastičan samo na nekoliko poslednjih trka. Fernando je bio vrlo dobar na svakoj trci što je neverovatno – istakao je Baton.
Britanac smatra da je za Alonsa veliki uspeh što je uopšte zadržao šansu za naslov sve do poslednje trke.
-Nakon prve trke sam rekao da nema nikakve šanse. U kvalifikacijama je zaostajao sekundu po krugu. Ali, u Ferariju su napravili odličan posao, a i Fernando je isto tako bio odličan.

 

Povezana vest:  Fetelu pol pozicija u Šangaju