ADMINISTRATIVNI BORD CEV
Održan sastanak Administrativnog Borda CEV
 
U četvrtak i petak održan je sastanak Izvršnog odbora CEV, a juče je zasedao Administrativni Bord Evropske odbojkaške konfederacije, u Pragu, u Češkoj. Sastankom je predsedavao Andre Mejer iz Luksemburga, predsednik CEV, a u radu Izvršnog odbora i Administrativnog Borda CEV je učestvovao Aleksandar Boričić, predsednik OSS i prvi potpredsednik CEV. Na sastanku je odlučeno da se premijerna Prvenstva Evrope za igračice i igrače do 22 godine održe naredne godine.
Takođe je saopšteno da će biti oboren rekord po broju zemalja koje su se prijavile za učešće u kvalifikacijama za SP 2014. u obe konkurencije, iako je krajnji rok za prijave 30 januar.
Na sastanku je ocenjeno da je žreb za Prvenstva Evrope u konkurenciji kadetkinja i kadeta, koji je održan u Beogradu, bio izvanredno organizovan, uz prisustvo mnogobrojnih gostiju, kao i odbojkaških legendi, Olimpijskih prvaka iz Sidneja 2000, što dovoljno govori o značaju oba Prvenstva za organizatore, ali i sve zemlje Balkanskog regiona, odnosno Balkansku odbojkašku asocijaciju, BVA.
Administrativni Bord CEV je raspravljao i o novom sistemu takmičenja u okviru Evropskih kupova CEV. Naglašeno je da se raspravlja o ukidanju „zlatnog seta“, odnosno o uvođeno identiničnih pravila za sva takmičenja pod okriljem Evropske odbojkaške konfederacije.
Ove godine će startovati novi CEV Beach – volley Kontinental Kup, koji će biti kvalifikacioni za naredne Olimpijske igre, koje će se odigrati 2016. u Rio de Žaneiru.
Povezana vest:  Kontinentalni turniri kvalifikacija za OI u januaru 2016. – drugoplasirane i trećeplasirane selekcije na Svetskim turnirima olimpijskih kvalifikacija