Ser-Por09JUNIORKE – KVALIFIKACIJE ZA XVII SP 2013.
Juniorke Srbije drugi put ubedljive

Srbija je slavila i drugog takmičarskog dana na turniru A grupe kvalifikacija za XVII SP 2013. u Subotici. Juniorke Srbije predvođene Tijanom Bošković, pobedile su Francusku rezultatom, po setovima 25:17, 25:16 i 25:12 posle 71 minuta igre.
Utakmicu u dvorani HS Dudova šuma posmatralo je 250 gledalaca, a sudili su Eleni Danilidu iz Grčke i Iskra Zidanić iz Hrvatske.
Baš kao i u prvom susretu, Srbija je ušla stegnuto u meč. Do prvog obaveznog predaha vodila se velika borba poen za poen, da bi posle pauze, pulenke trenera Ratka Pavličevića zaigrale znatno sigurnije. Na drugom tehničkom tajm autu Srpkinje su imale vođstvo od 16:11 i to zahvaljujući dobroj igri kapitena Bjanke Buše. Na servis Slađane Mirković Srbije je stigla do velikih 22:12, zatim i 24:13, a Tijana Bošković iskoristila je petu set loptu – 25:17.
Srbija je dobro otvorila drugi period susreta. Bez većih problema, sigurnom i strpljivom igrom, povela je 5:2, 7:3, 13:7 i 16:8. S druge strane Francuskinje su dosta grešile što je srpskim juniorkama samo olakšalo posao. Set loptu je iz „zone 2″ osvojila Boškovićeva, a drugu je uspešno realizovala Nataša Čikiriz – 25:16.
U trećem setu Srpkinje su igrale bez greške. Posle trenerskog tajm auta francuskog stručnjaka Le Druleka, Čikirizova je zabeležila as, a Popovićeva poen iz prvog tempa za vođstvo 13:6. Do kraja meča na terenu je psotojala samo jedna ekipa, a rezultat od 25:12 dovoljno govori o razlici u kvalitetu.
Plasman na XVII SP 2013. u konkurenciji juniorki, koje će se odigrati od 21. – 30. juna u Brnu i Prostejovu, u Češkoj izboriće pobednici četiri kvalifikacione grupe. Plasman na SP do sada su izborili Češka, organizator, Turska, prvak Evrope 2012, kao i Brazil, Kolumbija, Peru, Kina, Japan, Kineski Tajpeh, Tajland, SAD, Dominikanska Republika, Portoriko, Meksiko, Egipat, Alžir i Nigerija.

Povezana vest:  Poraz od Poljske za oproštaj od Ankare