SRBvsGER-press-010Vital Hejnen: Srbija primer izvanredne organizacije
 
Vital Hejnen, selektor Nemačke, po završetku druge utakmice Srbija – Nemačka, odigrane u okviru IV vikenda B grupe Svetske lige 2013, u dvorani Pionir u Beogradu, prišao je Markusu Vinicijusu Freireu iz Brazila, supervizoru FIVB, i insistirao da u izveštaj sa mečeva obavezno naglasi izvanrednu organizaciju utakmica od strane Odbojkaškog saveza Srbije, kako bi Svetska odbojkaška federacija bila obaveštena, jer, kako je naglasio, „Srbija treba da posluži kao primer svim organizatorima, pa čak i Nemačkoj, koja to izuzetno profesionalno radi“.
Vital Hejenen, Belgijanac na klupi seniora Nemačke, bio je oduševljen dolaskom u Srbiju. Belgijanac je reprezentativnu karijeru počeo u dvorani Čair u Nišu 1986. godine, i kako je naglasio na konferenciji za novinare pre utakmice Srbija – Nemačka, želeo je da ponovo, posle 27 godina poseti dvoranu za koju ga vežu najlepša sećanja.
Za vreme preliminarnog, a posebno za vreme tehničkog sastanka, selektor Nemačke izjavio je u nekoliko navrata da je ovo najbolja organizacija utakmica Svetske lige, kome je on trener Nemačke prisustvovao u poslednje dve godine koliko je na klupi Nemaca u Svetskoj ligi.
Hejnen se na kraju gostovanja u Srbiji ponovo zahvalio na ljubaznosti, počev od dočeka na aerodromu do poslednjeg utiska koji nosi sa druge utakmice. Iako je na konferenciji za novinare istakao da bi voleo da se sve to odigralo u Nišu, gde je i započela njegova međunarodna karijera, izrazio je divljenje za to što je odbojkaški savez Srbije uspeo da na tako visokom nivou organizuje utakmice u Beogradu za tako kratko vreme.
Podsetimo, samo četiri dana pre prve utakmice između Srbije i Nemačke, stigla je informacija iz Niša da je zbog nevremena i obilnih padavina dvorana Čair popolavljena. Odluka o promeni mesta odigravnja doneta je u utorak, u dogovoru sa FIVB i Organizacionim odborom Svetske lige u Nišu, kada je ustanovljeno da utakmice neće moći da se igraju u dvorani Čair. Reprezentacija Nemačke je u Beograd stigla u četvrtak i uveče je već trenirala u dvorani Pionir, koja je bila spremna za mečeve Svetske lige. Za samo dva dana, Odbojkaški savez Srbije je uspeo, u saradnji sa zaposlenima u dvorani Pionir, da pripremi halu za utakmice Srbija – Nemačka.
Kao najbolji pokazatelj dobro odrađenog posla stigla je pohvala Vitala Hejnena, trenera Nemačke.
Povezana vest:  Kolaković: Motivisano i snažno i protiv Venecuele