pressSRBvsITA-008Treneri i kapiteni oprezni u izjavama – prvi meč između Srbije i Italije u Novom Sadu „Utakmica sedmice“ Svetske lige 2013.

U hotelu Park u Novom Sadu danas je održana konferencija za novinare uoči utakmica poslednjeg, V V vikenda B grupe XXIV Svetske lige 2013. između Srbije i Italije. Konferenciji su prisustvovali kapiteni i treneri: Dragan Stanković, Kristijan Savani, Igor Kolaković i Mauro Beruto.
Prvi meč između Srbije i Italije, koji će se odigrati sutra (subota, 06. jul) od 20,00 časova u dvorani SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu, proglašen je za „Utakmicu sedmice“ Svetske lige 2013, što znači da će podsredstvom TV FIVB biti dostupna gledaocima širom sveta. Utakmicu iz Novog Sada će za TV FIVB komentarisati Fil Buš.
Druga utakmica je na program u nedelju, 07. jula od 20,00 časova.
RTS 2 će direktno prenositi obe utakmice.
Finalni turnir Svetske lige 2013. odigraće se od 17. – 21. jula u Mar del Plati, u Argentini. Plasman na Finalni turnir će, pored organizatora, Argentine, izboriti po dve reprezentacije iz A i B grupe, kao i pobednik C grupe.

Povezana vest:  Pazar poražen od ACH-a u Kupu CEV, revanš 19. decembra

SRBIJA: N. KOVAČEVIĆ, U. KOVAČEVIĆ, PETKOVIĆ, STANKOVIĆ, JOVOVIĆ, NIKIĆ, RAŠIĆ, ATANASIJEVIĆ, STAROVIĆ, PODRAŠČANIN, ROSIĆ, PETRIĆ. TRENERI: IGOR KOLAKOVIĆ I STRAHINJA KOZIĆ.

ITALIJA: BERETA, KOVAR, PARODI, VETORI, ZAJCEV, SAVANI, TRAVICA, PJANO, BIRARELI, BARANOVIČ, ĐOVI, ROSINI. TRENERI: MAURO BERUTO I ANDREA BROĐONI.