terzic-boricic-aerodrom

Terzić: Učinićemo sve da evropska titula ostane kod nas

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je večeras da će njegove izabranice učiniti sve da na predstojećem prvenstvu Evrope odbrane titulu, koji su pre dve godine osvojili u Beogradu.
-Mi branimo evropsko zlato i učinićemo sve da ostane kod nas. Želim da devojke osvoje još jednu medalju za srpsku odbojku, smatram da su spremne da to urade, imaju motiva, snage i sve što treba da krasi jednu odbojkašku ekipu. Očekujemo lepe vesti iz Nemačke i Švajcarske – rekao je Terzić na konferenciji za medije po dolasku reprezentacije iz Japna, gde je Srbija na završnom turniru Gran prija osvojila bronzanu medalju.
On je naglasio da to neće biti nimalo lak posao.
-Svima treba da bude jasno da do toga nećemo lako doći. Mali broj evropskih timova je bilo na završnom turniru u Japanu, videćemo kome će to odgovarati. Ubeđen sam da svaki uspeh, dobijena utkamica i ovakav turnir, nosi u sebi nešto što će dati veliki zmajac za naredno takmičenje bez obzira koliko smo umorni – dodao je Terzić.
Najbolji korektor finalnog turnia Gran prija Jovana Brakočević čestitala je devojkama na „izvanrednoj borbi i jedinstvu koja je ekipu krasila u Japanu“. 

-Bilo je teško, ceo sistem takmičenja nije lak. Svaki meč je imao težinu, ne samo fizički, već i mentalno, da izdržimo, održimo koncentraciju i nosimo se sa odbojkaškim velesilama – rekla je Brakočevićeva.
Najbolje srpske odbojkašice su na aerodromu Nikola Tesla dočekali predsednik Odbojakškog saveza Srbije (OSS) Aleksandar Boričić, generalni sekretar OS Slobodan Milošević, prvi potpredsednik OSS Nenad Golijanin i direktor marketinga Zoran Avramović.
Seniorke Srbije u sredu putuju u Nemačku, koja će zajedno sa Švajcarskom od 6. do 14. septembra biti domaćin EP. Srbija se nalazi u grupi D zajedno sa selekcijama Poljske, Bugarske i Češke.

Povezana vest:  Partizan Vizura dočekuje Kan u utorak u dvorani Šumice